Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 6

276.02Comentariu: Moise a fost mai întâi un băiat evreu, apoi fiul adoptiv al faraonului și apoi, după ce a părăsit Egiptul, a devenit păstor pentru socrul său. Deodată, Creatorul i s-a revelat și i-a spus: „Moise, întoarce-te în Egipt. Mi-am amintit jurământul meu cu Avraam, Isaac și Iacov că voi salva poporul lor. Trebuie să le spui că ești mesagerul Meu și, datorită ție, o voi face. ”

Răspunsul meu: Moise este un singuratic, crescut de Faraon. A fugit din misiunea sa în altă țară dincolo de Nil și a ajuns în compania viitorului său socru Jethro. S-a căsătorit cu fiica sa și a trăit liniștit câțiva ani. Și apoi a simțit că trebuie să se întoarcă la oamenii săi, pentru că misiunea lui ulterioară îl bântuia. Și-a părăsit socrul, soția și copiii și a plecat.

Întrebare: Ce reprezintă el în lumea noastră?

Răspuns: Moise este calitatea omului care îl face să avanseze către Creator.

Întrebare: Și nu se trezește în prin liberul său arbitru?

Răspuns: Dacă nu există la om, atunci ce fel de liber arbitru poate fi?

Comentariu: Există o parte în această poveste când a apărut un tufiș aprins și Creatorul l-a convins pe Moise multă vreme să meargă în Egipt: „Așadar, vino acum și te voi trimite la Faraon și voi lua pe poporul Meu, copiii lui Israel, din Egipt. ” Moise a răspuns: „Cine sunt eu ca să merg la Faraon și să-i scot pe copiii lui Israel din Egipt?” A existat o lungă conversație între ei, de parcă forța superioară l-ar fi îndemnat pe Moise să coboare la oameni să-i salveze.

Răspuns: Moise simte că, pentru a-și îndeplini misiunea, trebuie să se întoarcă în Egipt și să ajute. El însuși a ieșit din Egipt, el însuși a atins un anumit nivel spiritual. Acest lucru nu este suficient, acum trebuie să se întoarcă în Egipt la frații săi și să-i salveze de acolo.

Întrebare: Cum se manifestă Moise astăzi în poporul evreu?

Răspuns: Este greu de spus. Încercăm să facem acest lucru în societatea noastră și să arătăm calea de ieșire din Egipt (din egoism) prin conexiunea noastră între noi. Și simțim că suntem în Egipt.

Întrebare: Moise coboară în Egipt, le spune totul bătrânilor și lui Faraon și arată cu toiagul său toate minunile și ororile manifestării Creatorului. Pe de altă parte, vrăjitorii faraonului arată același lucru. Ce inseamna asta?

Răspuns: Că, în principiu, nu veți obține nimic prin minuni. Nu există nicio modalitate de a convinge egoismul. Egoismul va face totul pentru a te păstra. Și are toată puterea și tot dreptul să o facă, deoarece aceasta este natura omului.

Omul ar trebui să meargă înainte nu pentru că vede minuni, ci pentru că închide ochii și pur și simplu merge înainte. El trebuie să recunoască ieșirea din egoism ca fiind specială, deoarece este cel mai înalt nivel de existență. El trebuie să-l aprecieze pe Creator ca fiind cel mai înalt și pentru care este gata să sacrifice totul.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: