Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 9

400Întrebare: Acum vedem că evreii americani, extremiști de stânga și total împotriva Israelului, se simt încă evrei. Chiar în Israel, există o diversitate de opinii și atitudini. Cum poate o națiune atât de mare și diversă să simtă că suntem în Egipt și alegem acest drum?

Răspuns: Oamenii nu sunt numeroși, doar că fiecare evreu este „prea mult”. Fiecare dintre ei reprezintă un număr imens de oameni interiori în el. Prin urmare, ni se pare că sunt mulți dintre ei și sunt peste tot. Uneori se pare că nu există nimeni altcineva în această lume în afară de evrei.

Aceasta este o calitate specială care se manifestă în umanitate în acest fel. Sper că omenirea va realiza foarte repede acest lucru în sensul bun al cuvântului și va înțelege ce să facă.

Ce ar trebui să facă evreii? Există o singură cale de ieșire – să ne unim într-un mod bun. Dacă nu, atunci în locul bunului faraon care a fost în Egipt în primii șapte ani, va exista un faraon rău în al următorii șapte ani.

Șapte ani nu sunt ani, ci perioada de guvernare – Hesed, Gevura, Tiferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut. Este sistemul superior de control care coboară și guvernează într-un mod bun și, dacă nu, se întoarce și începe să guverneze într-un mod rău. Dacă nu înțelegeți într-un mod bun, va fi într-un mod rău.

Drept urmare, s-a dovedit că evreii au părăsit Egiptul puțin mai devreme. Acest lucru se face intenționat.

Deși s-a prezis că vor fi în Egipt timp de patru sute de ani, de vreme ce toate cele patru etape ale conștiinței de sine și ale egoismului și ieșirea din el trebuie trecute complet (numele Creatorului – Yud-Hey-Vav-Hey , – Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, Malchut), dar au rămas acolo doar două sute zece ani, deoarece așa-numiții ani se încadrează în restul perioadei dinaintea timpului nostru. Dar chiar și în vremea noastră, suntem încă în exil.

Prin exil, înțelegem exilul spiritual, nu fizic. Faptul că am ajuns aici sau că cineva a ajuns în America și persoana respectivă spune: „Nu sunt în exil, sunt în țara sfântă” – totul este greșit. Suntem încă în exil.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed