Patru faze de dezvoltare a sufletului

Structura sufletului este formată din patru părți. Prin urmare, următoarea condiție prin care trece o persoană după dezvoltarea „intrauterină” a sufletului este o divizare în anumite părți, așa-numitele TANTA: Taamim, Nekudot, Taghin, Otiot sau Hohma, Bina, Zeir Anpin (Tiferet) și Malhut .

Principalul lucru este că aceste etape, ca și cele patru etape ale Luminii Directe, ne construiesc inițial în funcție de nivelurile Alef, Bet, Ghimel și Dalet. Astfel, dorința provine din Lumină, adică din proprietatea Creatorului și proprietatea Creației se dezvoltă în patru etape, dorința de a primi provine din dorința de a dărui.

În mod similar, în cele patru etape de la fiecare nivel din fiecare segment, au loc așa-numitele schimbări de patru litere numite Taamim, Nekudot, Taghin și Otiot. Ele se manifestă asupra oricărei dorințe cât de mici, atât asupra dorințelor care se unesc, cât și asupra celor care se combină într-un singur Kli spiritual (dorință).

Adică legea este simplă, o distribuire, o formare și o creare a dorinței în patru etape. Putem urmări același lucru în lumea noastră pe nivelurile naturii: neînsuflețite, vegetale, animale și umane. Fiecare dintre aceste niveluri este împărțit în cele patru etape ale sale.

Prin urmare, atunci când ne dezvoltăm spiritual, cu siguranță vom trece prin toate cele patru etape din dorința noastră, care începe treptat să se creeze și să crească prin diviziunea internă. În principiu, așa cum se întâmplă cu un embrion uman, se întâmplă și în noi.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 16/02/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: