Patru Limbaje ale Sistemului Creației

Limbajul este un tip de conexiune dintre elementele creatiei.  De exemplu, un computer are un limbaj de programare. Computerul in sine este o selectie de tot felul de tipuri de elemente de memorare, insa cum pot acestea sa fie conectate si in ce secventa de ordine, ce tipuri de conexiune dintre ele le vor activa. Acestea sunt limbajul.

Diferite limbaje sunt necesare pentru diferite nivele de dezvoltare. Cand am fost student, am invatat limbaje de programare care deja sunt uitate astazi. Nimeni nu le cunoaste si nimeni nu a auzit de ele. Limbajele de astazi sunt conform problemelor moderne si a computerelor moderne.

Sunt foarte multe limbaje diferite. Un limbaj este proiectat pentru a juca sah pe computer, altul este proiectat pentru cercetari bilogice, un al treilea este definirea intrebarilor, etc. Adica limbajul descrie interactiunea elementelor sistemului.

Sistemul creatiei este unul, insa are patru nivele: primul, al doilea, al treilea si al patrulea. Fiecare nivel are propriul limbaj, desi tot ceea ce se intampla intr-unul din acestea este similar cu ceea ce se intampla la celelalte nivele in forme diferite, cu materiale diferite.

Chiar daca in toate nivelele lucreaza aceleasi legi, ele sunt imbracate in materialul mineral, vegetal, animal si materia umana și arata total diferit. Este de inteles ca limbajul care le descrie este foarte diferit.

In univers, de exemplu, elementele minerale ale naturii interactioneaza, sunt nenumarate, insa, calitativ, sunt elementare. Pe de-o parte, daca examinam societatea umana, in comparatie cu stelele galaxiei, este cantitativ mai mica, insa este la nivelul cel mai inalt din punct de vedere calitativ.

Asa ca limbajul descriptiv al comportamentului si al interactiunii difera. Sunt patru limbaje care descriu corect interatiunea din natura.

Desi in Intelepciunea Cabala toate cele patru limbaje pot fi folosite pe fiecare nivel, totuși incepand de la cel mai jos si pana la cel mai inalt, pur si simplu le folosim amestecate pentru a descrie toate nivelele naturii. Acest lucru este foarte interesant, deoarece credem ca este imposibil sa facem acest lucru cu un program al unui computer. Au sarcini complet diferite, abordari diferite si diferite segmente de program.

Un Cabalist, care descrie ceva anume din sistem, foloseste limbajul Cabala, trece la limbajul Tankh, apoi la limbajul legilor religioase (Alahot) si, intr-un final, la limbajul legendelor. Le poate folosi pe toate in intregime liber, conform cu ceea ce este convenabil pentru el.

Si are dreptul sa faca astfel, pentru ca sistemul creatiei este construi pe o baza combinatorie. Este in intregime cuprinzator, integrat, conectat si complex. Asadar, sa spunem ca este posibil sa se descrie fiecare parte a sistemului prin limbajul nivelului “vorbitor” (care este cel mai inalt nivel, nivelul limbajului Cabalist) si intr-un anumit grad, nivelul unui limbaj mai simplu, limbajul legilor si asa mai departe.

In modul acesta functioneaza. Insa, atunci cand investigam acest sistem, intram in el, incepem sa-l simtim. Apoi nu mai este important pentru noi ce limbaj folosim. Fiecare din ele intra in noi si devine limbajul emotiilor, senzatiilor.

In modul acesta, cele patru limbaje ale Intelepciunii Cabala descriu intregul sistem, insa pe langa acestea mai exista alte 70 de limbaje, deoarece corpul fiecarui fonomen, imagini, obiect sau creatie spirituala este compusa din 70 de parti. Toate sunt compuse din sapte Sefirot (Hesed, Gevurah, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod si Malchut) si fiecare din ele include zece sefirot. In total: 7 x 10 = 70. Daca am vrea sa descriem ceva ce este tipic acestor subsisteme, trebuie sa folosim un limbaj specific.

In Cabala acest lucru aproape ca nu este folosit, insa trebuie sa stim ca este posibil sa facem o traducere unica pentru un limbaj special, un algoritm care va fi usor de inteles numai pentru un mic element din sistemul general al sufletului comun.

Din lectia de Cabala in limba rusa 9/18/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed