Pe Calea Cunoașterii

Întrebare: Din prelegerile tale am înțeles că există o natură animalică egoistă a unei persoane. Există, de asemenea, forța superioară care ne conduce la dezvoltarea naturii noastre altruiste. Totuși, este posibil să obținem această forță dacă nu experimentăm altruismul în acțiune?

Răspuns: Este foarte dificil, practic imposibil. Pentru a realiza efectiv o conexiune cu forța superioară, aveți nevoie de un grup. Un grup mic, de preferință din zece persoane, care se vor implica în aceeași dezvoltare ca și tine.

În principiu, trebuie să dezvolți calități integrale în interiorul tău pentru a simți ceea ce este în afară. Dacă faci acest lucru într-un grup împreună cu semenii tăi, atunci în conexiunea corectă dintre voi, veți găsi exact în grupul de zece acele calități care încep să detecteze forța externă, adică Creatorul și Îl dezvăluiți în conexiunea dintre voi.

Întrebare: Ceea ce faceți este și un anumit mod de a servi oamenii, unde le oferiți posibilitatea de a intra în contact cu metoda Cabalei. Cu alte cuvinte, aceasta este un fel de cale altruistă și nu se limitează la grupul de zece. Înseamnă că nu trebuie să fie doar zece oameni? Poate fi de asemenea și umanitatea?

Răspuns: Acesta este încă numit grup de zece, fie că este vorba de umanitate sau de câteva persoane.

Întrebare: Ca parte a căii noastre de cunoaștere, este unul dintre punctele în care ne străduim să ajungem la un fel de conexiune cu absolutul prin înțelegerea completă a acestuia?

Răspuns: Da. Acesta este rezultatul studierii și aplicării corecte a forțelor voastre pentru a vă conecta complet cu forța superioară.

Întrebare: Este celălalt punct spre care țintim în găsirea armoniei?

Răspuns: Obținerea armoniei se bazează pe revelația constantă că suntem în starea opusă acesteia. Totuși, dorința ar trebui să fie tocmai pentru armonie, pentru a include toate forțele, toate calitățile, toate gândurile într-un întreg unificat.

Întrebare: Dacă o persoană care avansează pe calea cunoașterii a dat peste una sau altă formă de adevăr Cabalistic, atunci serviciul său suplimentar este asociat cu crearea unui spațiu în care și alte persoane să se familiarizeze cu aceasta?

Răspuns: Bineînțeles. Acesta este progresul general, corectarea generală a lumii, progresul general în direcția atingerii obiectivului. Iar scopul este o conexiune integrală între noi, prin forțele bune.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 24/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: