Pe ce se bazează corect MAN (rugăciunea)?

942Întrebare: Pe ce se bazează MAN (rugăciunea)? Cum îi putem simți puterea?

Răspuns: Este foarte simplu, MAN (rugăciunea) nu poate fi pentru tine. Poate fi pentru un prieten și chiar mai bine, pentru întregul grup. În loc de dorința mea, îți iau dorința și încep să cer pentru tine, atât.

Este un lucru bun dacă întregul grup face asta. Se spune că cineva nu se poate elibera de închisoare, dar că doar prietenii săi pot să-l elibereze. Este la fel pentru fiecare dintre noi, deoarece fiecare dintre noi îi scoate pe toți ceilalți din închisoare. Putem fi eliberați de închisoarea egoistă numai dacă prietenii se roagă pentru noi.

A te ruga, înseamnă a-i cere Creatorului să-mi corecteze prietenul și fiecare trebuie să facă acest lucru. Dacă cer nouă prieteni din grupul de zece, voi fi neapărat al zecelea. Nu trebuie să mă întreb pentru mine, deoarece cele nouă Sefirot determină totul și Malchut este derivat din ele.

Prin urmare, tot ceea ce este dat cuiva nu este dat pentru ca acesta să ceară, ci pentru a nu-l cere. Aceasta se numește „ridicându-se deasupra sinelui”, restricționându-se pe sine (tzimtzum). În schimb, trebuie să accept primele nouă Sefirot, adică toate dorințele tovarășilor mei.

Dacă mă reconstruiesc în acest fel, creez din mine un bloc care se poate întoarce către Creator. Se numește Partzuf.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” din 06.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed