Pentru a conecta două lumi în tine

631.1Întrebare: Este scris în Cartea Zohar că în Peștera Patriarhilor, Me’arat Hamachpelah, „me’arat”, tradus din ebraică înseamnă o peșteră, există o intrare în Gan Eden (Grădina Edenului). Ce înseamnă?

Răspuns: Peștera Patriarhilor simbolizează legătura dintre Bina și Malchut. Malchut este o calitate a lumii noastre. Bina este o calitate a lumii superioare.

Și Me’arat Hamachpelah este un stat prin care trece omul prin combinarea lumii noastre cu lumea superioară și începe să dezvăluie ceea ce există în lumea superioară în unele calități specifice, nu complet așa cum a fost cazul strămoșilor noștri.

Comentariu: Se pare că toate poveștile, atât în ​​Cartea Zohar, cât și în Tora, se reduc la faptul că Malchut și Bina sunt calitățile de a primi și de a dărui. Este ca și cum ai lua lumea noastră, care este făcută din carbon și hidrogen și conexiunile dintre ele.

Răspunsul meu: Da. În plus – minus, împreună formează totul.

Primirea și dăruirea sunt două calități opuse ale naturii. Calitatea Creatorului (dăruirea) este o forță pozitivă și calitatea creației (primirea), pe care El a creat-o în mod special pentru ca să existe opusul Său, o forță negativă. Și din fuziunea, din simbioza acestor două calități, există toată materia.

La fel ca în matematică, există un zero și ceva diferit de acesta, doar două calități și din această stare poți construi orice știință.

Întrebare: Adică tot ce este descris aici, trebuie doar să-l simți? În caz contrar, va rămâne în tine fie ca o poveste, fie doar ca o explicație uscată – Bina, Malchut și gata?

Răspuns: Nu. Nu este doar o explicație uscată. La urma urmei, calitatea dăruirii există, este fundamentală, singura care există în întregul univers, în toate lumile. Și în afară de aceasta, apare calitatea de a primi, ceva opus față de ea.

Calitatea de dăruire dezvoltă calitatea opusă ei înșiși, calitatea de a primi și astfel creează toate lumile în raport cu sine până la starea în care acestea devin similare, rămânând însă opuse una cu cealaltă.

Tot ceea ce există constă din asta. Și omul trebuie să găsească două lumi, să le egalizeze și să le unească în sine.

KabTV „Stările spirituale” 23.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed