Pentru a crea conexiuni bune

571.03Întrebare: Dacă nu cultiv o intenție altruistă, dacă nu mă unesc în mine, intru într-o stare de război? Cu cine ar trebui să mă unesc: să-mi unesc dorințele în mine sau să mă unesc cu alți oameni?

Răspuns: Trebuie să vă uniți cu întreaga națiune, astfel încât să nu apară alte impulsuri în voi, nici la nivelul grecilor, ba chiar mai mult la nivelul romanilor. Pentru că „grecii” și „romanii” sunt două calități egoiste care apar clar într-o persoană.

Întrebare: De ce nu este suficient doar să lupți și să corectezi dorințele tale interioare? De ce ar trebui să mă conectez și cu alte persoane pe care le văd în jurul meu?

Răspuns: Scopul dezvoltării umanității este ca fiecare să se dezvolte individual cât mai sus posibil față de ceilalți și, în același timp, să se conecteze de la această individualitate cu restul, în conexiunile iubirii, asistenței reciproce și conexiunii.

Întrebare: Dacă sunt angajat în propria mea corectare, nu este suficient să stau și să-mi corectez dorințele?

Răspuns: Pentru a corecta cum? În ce va consta corectarea ta? Că te vei conecta la ceilalţi prin felul tău, mai presus de propriul egoism, care te înstrăinează de ei.

Întrebare: Deci, dacă nu o fac sau nu o fac suficient, atunci se activează un alt mecanism și dorințele externe ale „grecilor” și „romanilor” se manifestă și încep războiul?

Răspuns: Da, pentru a vă ajuta să vă depășiți lenea și să vă alăturați luptei mai departe.

Întrebare: Cum funcționează acest mecanism atunci când o forță externă pornește brusc și începe un război extern?

Răspuns: Foarte simplu. Imaginați-vă un aparat de aer condiționat sau o sobă electrică unde setați un anumit nivel de temperatură și termostatul pornește automat. În cazul nostru, acest automat este numit „forța centrală a naturii”, care ne dezvoltă și, în fiecare moment, trebuie să atingem anumite contacte unul cu altul.

Omenirea se dezvoltă la niveluri mineral, vegetal și animal, în așa fel încât creează contacte reciproce între ele: industriale, comerciale și așa mai departe. Aceasta este dezvoltarea materială a civilizației noastre.

Dar pentru dezvoltarea unei conexiuni senzoriale, interne, în prietenie până la iubire, așa cum se spune: „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, aici este deja necesar să ai o participare clară a oamenilor înșiși în grijă reciprocă, astfel încât să se poată ridica cu adevărat de la nivelul urii reciproce la nivelul iubirii. Este foarte greu.

Atunci se activează aici un mecanism suplimentar al naturii, care arată oamenilor cât de mult se scufundă în suferință dacă nu se angajează în crearea unor bune conexiuni.

KabTV’s “Spiritual States” 5/14/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed