“Pentru a crește colectarea taxelor, Japonia încurajează consumul de alcool” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “ Pentru a crește colectarea taxelor, Japonia încurajează consumul de alcool

Dacă aceasta nu ar fi o poveste adevărată, aș crede că este o glumă proastă. Agenția Națională de Impozite (NTA) din Japonia a lansat o campanie numită „Sake Viva” care încurajează tinerii să crească consumul de alcool. „În ultimul deceniu” explică Biswarup Bose, analist de consum la GlobalData, „vânzările de băuturi alcoolice în Japonia au scăzut din cauza îmbătrânirii și în scădere rapidă a populației și a consumului de alcool în scădere în rândul consumatorilor tineri din cauza factorilor de sănătate sau a stilului de viață. În consecință, vânzările totale de băuturi alcoolice din Japonia au scăzut de la 112,4 miliarde de dolari în 2011 la 95,6 miliarde de dolari până în 2021”. Oriunde altundeva, aceasta ar fi considerată o veste grozavă. Dar în Japonia se pare, banii sunt pe primul loc, iar guvernul încearcă să-i readucă pe tineri la băutură.

Alcoolul este un drog care dă dependență. Odată ce îi atrage pe oameni, aceştia nu se vor putea descurca fără el. Mai rău încă, dependența de alcool va duce la abuz excesiv de droguri și la o serie de alte probleme care merg mână în mână cu alcoolismul. Înțeleg nevoia guvernului de a colecta mai multe taxe, dar există modalități mai bune de a echilibra bugetul.

Un astfel de mod, și cel pe care l-aș recomanda este consolidarea sentimentului de solidaritate în societate. Asta ar reduce cheltuielile guvernamentale într-o asemenea măsură încât țara ar prospera. Solidaritatea sporită ar crea echilibru în societate, ar îmbunătăți stabilitatea familiilor și comunităților și puterea generală a societății.

Solidaritatea sporită nu numai că ar elimina necesitatea unor astfel de mișcări dăunătoare ale autorității fiscale a țării (dintre toate autoritățile) pentru a echilibra bugetul Japoniei, ci ar ridica societatea țării la un nivel care ar face din ea un model de urmat pentru lume.

Ce-i drept, o astfel de idee mai ales când vine vorba de societatea japoneză, este complet neortodoxă, dar timpurile noastre sunt și ele foarte diferite de trecut. Oricât de lentă ar fi economia Japoniei, consumul crescut de alcool nu este cu siguranță soluția.

În loc să bea mai mult, aș sugera ca japonezii să îmbrățișeze o înțelepciune evreiască care este rar folosită, inclusiv de către evreii înșiși: înțelepciunea conexiunii. Dacă Japonia adoptă principiile de solidaritate și responsabilitate reciprocă între membrii societății, necazurile ei vor trece.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed