Pentru a înțelege ce este scris în Zohar

222Zoharul ne vorbește despre ceea ce se întâmplă în lumea spirituală, despre acțiunile de dăruire ale creației; prin urmare, nu îl putem înțelege din moment ce încă nu suntem capabili să efectuăm astfel de acțiuni!

Suntem în dorinţa noastră egoistă și știm doar cum să primim împlinire și plăcere și cum să acționăm pentru a obține această plăcere. Iar acțiunile despre care vorbește Zoharul par a fi descrise într-un limbaj de neînțeles, ca un cod secret, ca și cum ar fi vorba despre ceva ireal: fie în limbajul Cabalei, în termeni de Sefirot, Parțufim, al lumilor, fie ca un fel de alegorie în care soarele, luna, munții, oamenii și animalele se comportă ca într-un basm.

Niciunul dintre noi nu îl înțelegem și nici nu îl simțim, pentru că nu suntem în calitatea (natura) dăruirii, ci suntem în calitatea (natura) primirii.

Dacă ar fi să primim calitățile spirituale superioare ale dăruirii și iubirii în loc de calitățile noastre egoiste pământești, am înțelege imediat ce ne spune Zoharul și odată cu citirea lui, am dezvălui lumea superioară. Mai mult, nu va fi ca într-un roman de aventuri, ca într-o fantezie, ci mai degrabă o realitate!

Cu toate acestea, deoarece încă nu există calități spirituale în mine, ceea ce este descris în Zohar este ireal. De aceea citirea Zoharului se numește „Segula”, o tehnică specială! Ce este asta?

Citim și încercăm să chemăm asupra noastră forțe din acea lume, nivelul despre care se vorbește în Carte. Chiar dacă nu înțeleg textul, dar vreau să mă schimb și vreau să-l simt, acesta „luminează” asupra mea cu o „lumină care întoarce la sursă” (Ohr Makif, sau lumina înconjurătoare).

Această forță acționează asupra mea și va dezvălui noi calități în mine, ale dăruirii, despre care este scris în Zohar. La urma urmei, este scris în întregime în natura dăruirii, nu a primirii și se poate înțelege ce este scris acolo numai prin natura dăruirii.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/29/10Shamati “Pentru a înțelege cuvintele Sfântului Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: