“Pentru ce ar trebui să fiu recunoscător?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Pentru ce ar trebui să fiu recunoscător?

Dimineața, ar trebui să fim recunoscători că ne-am trezit, că este lumină, aer și o zi întreagă în fața noastră.

După-amiaza, ar trebui să fim recunoscători că am trecut deja prin jumătate de zi și că în curând vom termina ziua, vom merge acasă să ne odihnim și să luăm cina cu familiile noastre.

Înainte de a merge la culcare, ar trebui să fim recunoscători că ne vom putea trezi din nou în curând și că mâine va fi o zi bună.

S-ar putea părea că a fi recunoscători tot timpul este ca și cum am închide ochii la necazurile și răul care abundă în lume, dar ce obținem ca urmare a vederii fenomenelor rele și nefericite tot timpul? Nu trebuie să investim în căutarea aspectelor negative ale vieții, deoarece acestea apar involuntar. Totuși, ar trebui să investim în a deschide ochii dintr-o astfel de stare și a vedea că există oameni care încearcă să vadă binele în toate. Cu cât investim mai mult în încercarea de a vedea aspectele pozitive ale vieții, cu atât mai mult vom vedea fenomene pozitive care pătrund efectiv în viața noastră.

Bazat pe videoclipul „Puterea recunoștinței” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed