Pentru ce merită să trăiești?

198În viitor, omul va trăi doar de dragul realizării spirituale, de dragul vieții spirituale, pe care o va descoperi aici și acum.

Nu merită să trăiești de dragul tuturor celorlalte lucruri. Ce rost are această existență? Gândiți-vă cu ce cheltuială și cu câtă suferinţă primește omul plăcere în această lume?

Faceți un bilanț și spuneți-mi dacă merită să trăieşti când în fiecare minut lupți pentru o existență confortabilă, treci prin toate acestea și obții doar câteva momente pe zi de un fel de relaxare și plăcere și îți petreci restul timpului încercând să eviţi cumva suferința.

Merită să trăiești așa? Este complet irațional! Priviți lumea noastră din afară, priviți existența noastră: opt miliarde de oameni mici  care – până la urmă, au o minte – roiesc în jur. Uită-te la ce fac ei cu mintea și cu natura lor și totuși încă se agață de această viață teribilă, dacă o poți numi viață!

Prin urmare, atunci când ochii omului încep să se deschidă treptat, a va face un calcul și va spune: „Nu are absolut niciun rost această existență. Doar frica de moarte mă ține aici. Dar voi înghiți pastila și voi înceta să-mi fie frică, doar dă-mi-o.”

Care este scopul? Va fi mâine mai bine decât azi?! Și mai rămâne bătrânețe în față, ceea ce înseamnă un chin și mai mare atunci când ești singur, abandonat, inutil pentru cineva și mori treptat într-un azil de bătrâni rece.

Prin urmare, oamenii care fac calculul corect cu această lume trăiesc doar pentru a atinge lumea superioară.

KabTV “Am primit un apel. Cum să păstrezi iubirea” 12/19/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: