“Pentru cine a fost scris Zoharul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Pentru cine a fost scris Zoharul?

Zoharul a fost scris pentru oamenii care doresc să atingă apogeul vieții, scopul creației și se străduiesc să-și schimbe intenția de la cea egoistă înnăscută – primirea numai pentru beneficiul personal – la una în care dăruim, iubim și ne conectăm pozitiv cu ceilalți.

Zoharul oferă forța, numită „lumină”, care face posibilă inversarea intenției noastre în acest fel și descoperirea forței pozitive care există în natură în intenția noastră corectată.

Prin urmare, Zoharul, la fel ca întreaga Tora, poate fi fie elixirul vieții, fie poţiunea morții. Dacă dorim să studiem Zoharul, atunci ar trebui să ne verificăm intenția de a-l aborda.

Dacă dorim să ne schimbăm intenția atragând lumina pe care o putem atrage prin citirea Zoharului, atunci cu ajutorul studiului său, Zoharul – un comentariu la cele Cinci Cărți ale Torei – devine un elixir al vieții, așa cum este scris: „Eu [Creatorul] am creat înclinația rea ​​[egoismul uman] și am dat Tora pentru corectarea ei, deoarece lumina din ea se întoarce la sursă.”

Dacă nu ne străduim să obținem o intenție de a dărui, adică de a ne întoarce la sursă, dar dorințele noastre egoiste ne motivează studiul Zoharului, adică să fim împliniți și să ne stabilim alte obiective, numite „idolatrie”, atunci studiul nostru se transformă în poţiunea morții și ne îndepărtează de scopul creației.

Prin urmare, ar trebui să avem grijă și să ne amintim că în timp ce citim Zoharul, ar trebui să ne pregătim intenția pentru a primi forța pozitivă a naturii: iubire, dăruire și conexiune.

Bazat pe Lecția zilnică de Cabala cu cabalistul Dr. Michael Laitman din 27 mai 2010, despre „Cartea Zohar: VaIkra”. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed