“Pericolul falsei noastre percepții” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPericolul falsei noastre percepții

Astăzi, când privim lumea, vedem o singură forță: egoismul. Credem că totul funcționează numai în funcție de eforturile fiecăruia de a se ridica la vârful grămezii, de a fi vânător și nu vânat, prădător și nu pradă. Noi, umanitatea, am ajuns în vârful piramidei și din apogeu încercăm să găsim ce mai putem lua. Pentru a realiza acest lucru, învățăm, devenim mai sofisticați și dezvoltăm tehnologie, știință, structuri sociale și tot ceea ce am dezvoltat pentru a reuși în această lume.

Dar acum că am realizat toate acestea, descoperim că ceva tot nu este în regulă. Ne dăm seama că am mers prea departe. Am dus egoismul la extrem și ne-am distrus planeta. În loc să ne sprijine, propria noastră casă se abate asupra noastră, eliberând ploi torențiale care inundă țări întregi, izbucnind în flăcări care ard pădurile titanice și lansează cenușă la cele mai înalte niveluri ale atmosferei. Pământurile înghețate din Siberia, cândva crezute a fi lipsite de viață, se topesc și eliberează viruși și bacterii pentru care sistemul nostru imunitar nu are anticorpi. Și regnul animal, pe care credeam că l-am supus, ne infestează cu viruși și alţi microbi, care ne opresc întreaga activitate globală.

Cu perioada de glorie în spate și amenințarea răzbunării naturii în față, se pare că avem o singură opțiune: să nu mai încercăm să dominăm natura și să începem să cooperăm cu ea. Acesta este momentul să realizăm că natura nu este condusă doar de egoism, ci mai degrabă de două forțe, egoismul și altruismul, care se echilibrează reciproc și generează armonia dinamică care permite crearea vieții și a evoluției. Acum este momentul să realizăm că nu există ură în natură, ci acceptarea și includerea tuturor într-un întreg mai mare care, la rândul său, susține întreaga viață.

Dacă dezvoltăm o abordare atentă, acceptȃnd întreaga natură, inclusiv a tuturor oamenilor, vom descoperi că așa funcționează cu adevărat natura și vom putea opera în acelaşi fel. În prezent, propriul nostru egoism ne ascunde adevărul, deoarece dacă vedem realitatea pentru ceea ce este, vom fi de acord să renunțăm la egoism și niciun egoist nu vrea să fie abandonat.

Cu toate acestea, dacă ne continuăm tendința egoistă, vara oribilă pe care o trăim în întreaga lume va fi cea mai bună vară din restul vieții noastre. Nu trebuie să continuăm pe acest drum; trebuie să avem o altă opțiune: să îngropăm ura și să facem pace cu natura și unul cu celălalt și să realizam că nu trebuie să luptăm pentru a câștiga o viață bună; trebuie doar să lucrăm împreună.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed