Perioada de căutări, partea 2

Comentariu: Un grup de oameni care s-au adunat din diferite triburi ale Babilonului antic au descoperit legea superioară a naturii și au început să se numească pe ei înșiși “Israel”, adică “direct către Creator”.

Este spus că mulțumită dreptății străbunilor, fii Israelului au avut succes. În timpul celor 400 de ani de dezvoltare în Egipt, ei au fost instruiți și au înclinat scala pe partea de merit. Fiecare persoană din poporul Israel a acceptat să practice iubește-ți aproapele ca o cale de a obține corecția.

Răspunsul meu: Evreii au apărut ca un grup în Babilonul antic, au continuat dezvoltarea lor cu ajutorul conexiunii tot mai mari pe diferite etape ale creșterii egoismului, care s-a mărit nu în mod cantitativ ci în mod calitativ.

Cu cât se uneau mai mult în mod calitativ, cu atât mai puternic au simțit singura putere a naturii, adică Creatorul, care a fost revelat exact în conexiunea dintre ei.

Întrebare: Deoarece Tora este o instrucțiune despre cum să ajungem la comunicarea corectă ori “iubește-ți aproapele ca pe tine însuti”, în măsură în care fii Israelului s-au unit datorită respectării Torei, ei au transmis puterea lor sau metoda conexiunii celorlalte națiuni.

Când celelalte națiuni vor inclina scala pe partea de merit, așa cum a făcut poporul Israel acum 3000 de ani, atunci Mesia va veni, adică forța care ne scoate din egoism. Este spus: “Și toate națiunile se vor grăbi la Creator”.

Rezultă că un grup de oameni iese în evidență în natură care ei înșiși trebuie să obțină aceasta unitate și apoi să o transmită tuturor celorlalți. De ce nu poate fi dată tuturor imediat?

Răspuns: Deoarece prin abilitatea de a revela Creatorul, toți oamenii sunt divizați în cinci nivele. Grupul care este cel mai sensibil la asta este atras de dorința de a se uni pentru a dezvolta calitatea unității, calitatea corecției egoismului și descoperirea forței opuse acesteia între ei.

Și restul umanității este gradat pe aceeași scală în grupuri care gradual sunt atrași de asta. Într-adevăr, printre ei sunt oameni de știință și muzicieni, fizicieni și poeți, etc. Adică ei sunt divizați în conformitate cu interesele, în funcție de ce predispoziții au. Dar chiar și așa, în toate aceste grupuri, dezvoltarea lor constantă are loc.

Într-un final ar trebui să îi conducă la înțelegerea că dezvoltarea reală a persoanei sta exact în ridicarea deasupra egoismului lui în conexiunea cu ceilalți. În același timp, ei transmit proprietățile speciale complete ale naturii, puterea ei specială, o vedere specială a întregului sistem al universului. Și ei revelează cu adevărat sensul existenței lor și a existenței întregii lumi pentru ei înșiși.

Întrebare: Adică noi suntem în etapa de evoluție a dezvoltării, când trebuie să dezvoltăm în noi o altă ființă numită “Adam” (om)?

Răspuns: Da. Este ridicarea deasupra naturii noastre animale egoiste; când facem această transformare, asta ne transformă într-o ființă umană.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 7/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: