Personajele Purim-ului: Esther

Esther este forța secretă care leagă regele de evrei. Regele se referă la Creator din care provine forță lui Mordechai și forță lui Esther. Aceste două forțe corectează evreii așa încât să poată face față întregului Babilon prin conexiunea lor.

Prima data când evreii au părăsit Babilonul a fost sub conducerea lui Avraam, acum aproximativ 1,500 ani I.E.N. O mie ani mai târziu se regăsesc în Babilon din nou și apoi Mordechai cu ajutorul lui Esther îi îndepărtează. Esther rămâne în Babilon și dă naștere fiului Regelui Ahasuerus, care mai târziu ajută evreii să construiască Al Doilea Templu. Aceste fapte istorice sunt descrise foarte frumos în sursele noastre.

Esther este un exemplu bun a unei femei evreice care se sacrifică. Ea este modestă, liniștită și inteligentă; ea poate anticipa viitorul și sfătuiește cu înțelepciune întreaga națiune. Când oamenii fac ceea ce le spune ea, ei se eliberează de ego. Numele Esther vine din rădăcina ebraică „ascundere”, care simbolizează de asemenea forța feminină ascunsă, pe care trebuie să o căutăm în generația noastră. Ea există.

Esther este un personaj colectiv al forței feminine corecte ce există în națiune, exact ca și forță lui Mordechai. Prin aceste două forțe, Creatorul ne oferă, prin aceste personaje și felul în care se contopesc în forțele naturii, Creatorul ne manageriaza, ne aduce mai aproape de El și ne transformă într-o națiune, din moment ce în Babilon eram doar un grup de oameni. În momentul în care devenim o națiune, Creatorul ne va scoate din Babilon.

Azi, nu este nevoie să ne ia din niciun loc în sensul corporal (fizic) ci doar în sensul spiritual. Pentru a face asta, trebuie să ne unim, așa încât să fim o rețea unică în care Creatorul este revelat și să arătăm asta întregii lumi.

Deși ne lipsesc cele două forțe ale lui Esther și Mordechai, acestea există în noi și azi, organizația Bnei Baruch ni le împărtășește. Înțelepciunea Cabala este deja revelată că fiind o metodă pe care Mordechai și Esther vroiau să o ofere națiunii în timpul lor. Doar dacă putem apela la oamenii care se află acum la un nivel egoist foarte înalt, și dacă ne ascultă, ei vor fi capabili să se unească și noi vom putea ieși din exilul spiritual în care ne aflăm. Atunci cerul se va deschide, Creatorul va fi revelat și națiunile lumii vor apela la noi și ne vor purta spre Ierusalimul spiritual.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: