Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 7

583.02Întrebare: De ce spune Faraonul după fiecare plagă: „Vă voi lăsa să ieșiți și veți jertfi Domnului, Dumnezeului vostru în deșert, dar nu vă îndepărtați; imploraţi în numele meu”. și apoi adaugă: „Nu! Nu vei pleca nicăieri! ”

Răspuns: Natura omului îi spune: „Da, te poți desprinde de egoism, poți merge înainte pentru că vezi că aceste lovituri te ajută”. Dar nu te prea ajută să ieşi din Egipt.

Ele te ajută să te ridici deasupra lor atunci când preferi să fii cu Creatorul în loc să fii în Egipt, în ciuda tuturor recompenselor tale egoiste. Altfel, nu vei ieși niciodată din Egipt! Doar fără beneficii egoiste.

Doar închide ochii și atât: într-o noapte întunecată, în grabă, aproape fără a aduna nimic, fugi de egoismul tău. Este singura modalitate prin care poți scăpa de el.

Întrebare: Creatorul repetă de fiecare dată: „Și sângele va fi pentru tine un semn pe casele în care vei fi, și voi vedea sângele și voi sări peste tine și nu va fi nici o plagă de distrus când voi lovi pământul Egiptului”. Este ca și cum toate acestea ar cădea pe capul egiptenilor, iar evreii ar scăpa. De ce se întâmplă asta?

Răspuns: Pentru că toate aspirațiile unei persoane față de Creator, numite Israel în el sau evreii din el, rămân neatinse, deoarece conduc persoana către acest scop. Și tot ceea ce nu duce la el, ci se află în egoism, se stinge treptat în procesul de combatere a acestuia. Și o persoană trebuie să treacă peste zece lovituri pentru a se desprinde complet de egoism și a-și începe noua cale.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed