Pesah—Sărbătoarea libertății în lume

229Întrebare: Sărbătoarea Pesahului Acesta spune cum poporul evreu a ieșit din sclavia egipteană. De fapt, pentru cabaliști, sună diferit. Avem egoismul nostru – natura noastră și aici vorbim despre cum ieșim din acest egoism.

Acum am senzația că aceasta nu este o sărbătoare evreiască, ci o sărbătoare mondială, mai ales având în vedere evenimentele care s-au întâmplat în lume.

Ce înseamnă Pesah pentru lume? Ce credeţi despre asta?

Răspuns: Lumea se simte rău. Dar nu știe motivul. De asemenea, nu știe cum să se trateze pentru faptul că se simte rău. Ca un copil, se simte rău și atât. Nu există recunoașterea răului, cauza suferinței.

Motivul suferinței se află în creșterea mare, bruscă a egoismului, care uneori îngheață puțin și apoi crește brusc dintr-o smucitură.

Întrebare: Deci, puteți spune că lumea se simte acum ca și cum ar fi în sclavia egipteană, sub sclavia egoismului?

Răspuns: Depinde doar de modul în care se simt oamenii. Pur și simplu se simt rău.

Întrebare: Deci, sărbătoarea Pesahului a ajuns deja la omenire?

Răspuns: Nu cred că este chiar corect să-i spun o sărbătoare. Lumea nu simte că egoismul său este cauza tuturor suferințelor sale.

Acest lucru este necesar! Dacă începem să ne uităm cu atenție la natura noastră egoistă, la modul în care ne tratăm unii pe alții, atunci putem concluziona că întreaga noastră lume este rea, pentru că suntem atât de egoiști, pentru că ne dorim rău unul altuia, suntem în opoziție, în contradicție, în conflict, între noi: intern, extern și așa mai departe. Suntem în sclavia acestei forțe egoiste care ne ghidează, ne răsucește și ne împinge.

Să realizăm răul naturii noastre este cel mai important lucru. Pentru că după aceea, putem ajunge deja la o înțelegere a modului de a scăpa de el.

Întrebare: Dacă presupunem că o persoană începe să simtă acest lucru, care sunt gândurile sale? Cum scapă de asta? Cu excepția strigătului interior: „Vreau să scap de el! Nu vreau să fiu egoist! ” De ce mai are nevoie?

Răspuns: Nimic! Cereți doar ca natura să ne schimbe. Nimic altceva. Nu trebuie să depunem niciun efort suplimentar, pentru că nu putem face nimic. Dacă suntem în interiorul egoismului, atunci oricare dintre încercările și acțiunile noastre vor fi în continuare egoiste și prin aceasta ne vom înșela doar pe noi înșine.

Ceea ce putem face este să ne reunim, să discutăm despre starea noastră, să ajungem la concluzia că este pur și simplu cumplită și că nu putem să scăpăm singuri de ea decât dacă ne putem convinge natura să ne lase în pace, că nu dorim să fim dominaţi de egoism. Scoateți de la voi această voință extraterestră, această forță superioară, astfel încât să nu ne comande pe fiecare dintre noi și să nu ne ciocnească unul de altul!

Întrebare: Atunci, va avea persoana sentimentul că se află sub conducerea Faraonului?

Răspuns: Da. În sclavia forței rele a naturii. Apoi va începe să înțeleagă corect această poveste. El va începe să o trateze corect, de fapt, că această natură rea este creată în mod specific de o forță pozitivă, Creatorul. Apoi ne întoarcem la El personal, astfel încât El să îndepărteze această natură rea de la noi.

Dacă îl convingem pe Creator să îndepărteze de la noi această forță egoistă malefică ce ne împinge unul împotriva celuilalt și nu ne dă pace, atunci va deveni o sărbătoare cu adevărat globală în care toată lumea este interconectată, în care toată lumea începe să se trateze corect, cu iubire, cu conștientizare, cu înțelegerea că suntem un singur sistem.

Întrebare: Ce se numește „ieșirea oamenilor din sclavie”? Oamenii – este întreaga lume?

Răspuns: Absolut întreaga lume.

Întrebare: Cine este liderul care îi conduce? Tora spune Moshe, ce este Moise?

Răspuns: Acesta este din cuvântul „Moshech” – scoatere. Este o forță care îi scoate pe oameni din egoism. Această putere vine de sus. Puterea conștientizării răului în care ne aflam și puterea binelui, în care putem fi.

Întrebare: Crezi că omenirea ar trebui să ajungă la această forță?

Răspuns: Toată lumea ar trebui să simtă că strigă, că o doreşte. Nu mai este nevoie de nimic. Nu este nevoie să urmăriți niciun fel de oameni, lideri, eliberatori, Moise (i) și așa mai departe. Nu este nevoie de nimic.

Întrebare: Ce este atunci libertatea? La urma urmei, aceasta este o sărbătoare a libertății.

Răspuns: Eliberarea de egoism, eliberarea de faptul că ești întotdeauna sub influența răului și răul tău interior te împinge să fii rău față de ceilalți. Toate acestea sunt o sărbătoare a eliberării. Acesta este festivalul de primăvară.

Numai egoismul este cauza suferinței noastre. Nu este altceva. Există doar două forțe în lume: pozitivă și negativă.

Întrebare: De ce nu atingem acest punct?

Răspuns: Nu vrem, punem mâinile și picioarele împotrivă, doar pentru a evita să ne apropiem de el, pentru că suntem cu toții egoiști. Numai în egoism mă simt pe mine și întreaga lume. Nu-mi pot imagina cum să simt lumea în afara acestei calități.

Întrebare: În principiu, înțelepciunea Cabala vorbește doar despre asta – cum să simți cine ești, natura ta și cum să ieși din ea?

Răspuns: Da.

Întrebare: Cum să îi fac pe oameni să înceapă să o facă?

Răspuns: Dacă nu vrem, vom fi obligați. Dar totul va fi bine.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/22/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: