Pictaţi o imagine nepământeană a lumii

276.02Întrebare: Se spune în Cartea Zohar: „Toți prietenii care nu se iubesc se îndepărtează de pe calea cea bună”. Mai mult, ei au pus o pată în Tora, deoarece în Tora există iubire, fraternitate și adevăr”. Ce înseamnă „pată”? De ce cauzăm pete?

Răspuns: Pentru că intrăm într-o relație egoistă unul cu celălalt, iar acest lucru se numește că dezvăluim pete. Aceasta este așa cum ar trebui să fie, deoarece petele arată unde mai trebuie să ne corectăm. Și apoi din nou avem nevoie de lumina superioară, Tora și așa mai departe.

Toate acestea nu sunt atât de dificile. Trebuie doar să încercați să le înțelegeți în mod obiectiv. Cel mai neplăcut lucru este că o persoană percepe totul foarte subiectiv: este mai bine sau mai rău pentru mine, bun sau rău.

Este necesar să ne detașăm complet de noi înșine și să desenăm întreaga imagine a lumii fără a mă include pe mine sau lumea noastră, nimic, de parcă m-aș fi mutat într-o altă galaxie și mi-ar spune despre condițiile lor de existență acolo, complet independente de mine și de natura mea .

Dacă încep să mă raportez la declarațiile cabaliștilor în acest fel – și nici măcar nu provin dintr-o altă galaxie, ci într-adevăr dintr-o altă lume – atunci voi putea să pictez mai mult sau mai puțin plauzibil această imagine pentru mine.

Și apoi, dacă o percep clar, voi putea să o abordez și poate încep să interacționez cu ea în așa fel încât să intru relativ ușor în ea. Principalul lucru este să nu înscriem interesele personale egoismul, acolo, de parcă doar spiritul meu s-ar fi mutat acolo ci acum suntem angajați în adaptarea la un sistem complet diferit.

Din KabTv “Puterea Cărţii Zohar” #21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: