Piramida garanției reciproce

Toate problemele și necazurile din această lume sunt rezultatul revelării lipsei de garanție reciprocă (Arvut), care este în creștere. Prin urmare, avem nevoie de un comportament corect, să ne întoarcem chiar și la conexiunea noastră materială obișnuită și la garanția reciprocă.

Toate bolile sunt cauzate de încălcări ale legii garanției reciproce la nivel biologic, zoologic, botanic sau social.

Există multe niveluri de respectare a legii garanției reciproce, dar cel mai înalt este iubirea aproapelui ca pe sine. În formă fizică și chimică substanțele se unesc iar la niveluri mai înalte, gândurile și dorințele oamenilor se unesc. În acest sistem perfect, care este universul, toate galaxiile sunt conectate între ele, adică totul depinde de garanția reciprocă.

Piramida garanției reciproce include la baza sa nivelul neînsuflețit, apoi cel vegetativ, cel animat și, mai presus de toate, nivelul uman. Dacă noi, fiind mai presus de orice natură, în vârful piramidei, îndeplinim condiția de garanție reciprocă (Arvut) în dorințele și gândurile noastre, în mintea și inima noastră, aceasta va afecta toate nivelurile de sub noi. Acest lucru va calma întreaga natură și o va readuce la forma sa integrală.

Natura va începe să se comporte conform legii garanției reciproce între toate părțile sale în toate sferele. Și atunci, desigur, nu vom avea probleme de sănătate, în familie, în societatea umană sau chiar în mediu.

Nu este posibil să reparăm mediul arzând mai puțin petrol sau luând alte măsuri de protecție, ci doar prin implementarea legii garanției reciproce în partea de sus a piramidei unde ne aflăm. Făcând acest lucru, vom obliga toată natura de sub noi să revină la echilibru, reciprocitate și armonie.

Acțiunea forțelor fizice sau interacțiunea substanțelor chimice în funcție de valențele acestora, în funcție de numărul de electroni din jurul atomului, care se combină și formează substanțe noi – toate acestea sunt legile garanției reciproce, care sunt dezvăluite în diferite forme. Toate legile naturii sunt manifestări ale unei singure legi globale.

Chiar și legile relațiilor umane, psihologiei și vieții sociale fac parte dintr-o explicație detaliată a aceleiași legi globale a garanției reciproce, pe care trebuie să o îndeplinim în întregime pentru a dezvălui legătura noastră cu Creatorul în cadrul acestei legi. Făcând aceasta, adăugăm partea noastră la Creator iar El ne adaugă partea Sa și ajungem la starea de „El și Numele Său sunt unul”.

Din lecția zilnică de Cabala 21.08.2020, Scrierile lui Baal HaSulam, „Arvut (garanție reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: