Plagi egiptene – infestare cu lăcuste

592.01Întrebare: A opta plagă egipteană este invazia lăcustelor. Lăcustele sunt adesea menționate în Tora, deoarece reprezintă un nivel egoist special al omului care poate fi corectat. Interesant este că este interzis să mănânci insecte, cu excepția lăcustelor. Ce sunt lăcustele în interiorul unei persoane? Care este acest nivel al dorinței?

Răspuns: Aceasta este o lovitură foarte gravă. Într-adevăr, Tora spune că poți mânca lăcuste. Știm restricțiile care există în utilizarea unor dorințe, proprietăți spirituale, dar proprietatea lăcustei este permisă să fie folosită la nivel uman.

Lăcusta personifică nivelul care alimentează nivelul animat al omului. Adică, este un pas de tranziție de la animat la uman. Prin urmare, poate fi folosit pentru hrană pentru a hrăni nivelul următor.

Întrebare: În principiu, lăcustele distrug totul. Cum explică cabaliștii acest lucru? Probabil că au văzut rădăcina și ramura. Știm că în egoism există o stare în care omul lucrează, apoi egoul său ia totul și vede că nu mai are nimic pentru el.

Răspuns: Dar el beneficiază de el. Acesta este cel mai bun ajutor, datorită faptului că omul avansează. El are ocazia să se întoarcă la Creator.

KabTV „State spirituale” 30.01.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed