Planul pentru ieșirea din criză, partea 4

Puterea societății depinde de evaluarea sa de către o persoană. Broșura “Criza și rezolvarea ei” (Forumul Arosa, 2006): Scopul forțelor altruiste este formarea unor noi valori social altruiste și umane.

Această concluzie este bazată pe presupunerea că natura este un singur sistem, un singur organism sau un singur corp. Acest lucru este ceea ce susține Înțelepciunea Cabală și același lucru este confirmat nu numai de înțelepciunea spirituală, ci și de științele normale, corporale.

În ciuda faptului că toate nivelele acestui organism, de la mineral, vegetal și animal, la cel uman, sunt diferite și separate unule de celălalte, totuși toate părțile lor sunt conectate prin miliarde de legături și, într-un final, totul se acumulează într-un singur sistem integral.

Sistemul naturii lucrează sub legi altruiste. Adică nici măcar o singură parte a acestui sistem nu se gândește la ea însăși, deoarece în mod natural nu poate exista în izolare, ci numai în sinergie, într-o conexiune bună, completă și reciprocă cu toate părțile.

Altruismul este o conexiune bună, corectă, între toate elementele, în timp ce niciun element nu se separă de celelalte, ci mai degrabă își îndeplinește rolul de dragul sistemului general. În modul acesta sunt toate părțile conectate.

Calea ieșirii din criză implică “formarea unor noi valori altruiste sociale și umane”. Cu alte cuvinte, este necesar să educăm toate națiunile, întreaga umanitate, în valorile unui sistem comun al naturii. Dacă nu începem să observăm legile sale altruiste și, astfel, nu ne oprim să distrugem natura, nu vom ieși niciodată din criză.

Criza va continua în toate formele posibile. Noi doar trecem de la o formă la altă și, tot așa, către următoarea. Astfel am trecut deja prin două războaie mondiale. Deși au fost “razboaie mondiale”, totuși nu se vor compara cu adevăratul război global care poate izbucni astăzi.

Așadar, singura soluție față de criză este educația, o explicare a sistemului general în care existăm. Natura este cea care ne obligă să-i respectăm legile altruiste, nu invenția unor filozofi, a unui politician sau a unui partid, care caută să preia puterea și să îi conducă pe alții.

Natura ne împinge să ne ducem spre o formă integrală și care, în conformitate cu acțiunile noastre din interior, se numește “altruista”, adică pentru beneficiul altora. Prin legea generală a sistemului integral, toată lumea lucrează pentru beneficiul altora.

Pentru a schimba comportamentul omului, de la egoist, la altruist, el trebuie să-și schimbe prioritățile, ierarhia valorilor și să se asigure că dăruirea către societate este mult mai importantă și benefică, decât primirea de la ea.

Primirea, adică să ne pese numai de noi, nu este posibilă, deoarece este complet legată de societate. Pentru a primi de la societate, trebuie ca mai întâi să ne conectăm corect cu ea.

Problema este că această conexiune a noastră cu societatea nu este altruistă, ci mai degrabă egoistă și, în consecință, nu putem primi de la societate ceea ce aceasta ne poate oferi. Societatea ne poate da totul. De aceea, dacă ne conectăm corect la natură, acolo este o abundența completă, deoarece toate dorințele noastre derivă din natură și aceasta are toate modalitățile pentru a ni le satisface.

Singura noastră problemă este să știm cum să ne conectăm corect cu sistemul naturii. Educația corectă se referă la modul corect în care să ne conectăm cu întregul sistem al naturii, inclusiv cu nivelele mineral, vegetal, animal, cât și uman, într-o formă integrală, altruistă.

Prin asta, o persoană obține armonia cu mediul, devine inclusă cu el și primește de la el tot ceea ce îi trebuie.

Asta nu este despre orice și-ar putea dori egoismul personal, ci mai degrabă de a ne întâlni cu adevăratele noastre nevoi.

O persoană trebuie să simtă o mult mai mare împlinire din dăruirea față de societate, decât din orice achiziție egoistă. Pentru a realiză acest scop, avem numai o singură modalitate, adică să aderăm la opinia publică. Nu este nimic mai important pentru o persoană decât opinia celorlalți. Să merităm aprobarea societății este un scop al vieții persoanele.

Cu cât o persoană își apreciază și își ridică mai mult mediul, cu atât mai mult se conectează la el și poate primi hrană de la el. Tăria și puterea societății depinde numai de aprecierea ei de către noi. Dacă nu neglijăm societatea, noi vom primi o împlinire infinită de la ea.

Totul depinde numai de cât de mult omul își apreciază mediul și cu cât se integrează în el – în acea măsură în care poate primi de la el.

Din a doua parte a Lectie zilnice de Cabala 1/29/17. Lectie pe tema: “Misnah Arosa (Documentul Arosa), “Planul iesirii din criza”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: