“Ploaia otrăvitoare, o nouă realitate” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Ploaia otrăvitoare, o nouă realitate

Un val de studii lansat luna aceasta declară că am poluat aerul până la punctul în care chiar și ploaia a devenit otrăvitoare. Mai mult decât atât, aceste studii „susțin că prezența substanțelor chimice pentru totdeauna în hidrosfera noastră este la valori care depășesc liniile directoare cheie, ceea ce înseamnă că am intrat într-un spațiu de operare nesigur, din care practic nu există întoarcere.” „Pe baza celor mai recente linii directoare din SUA pentru acidul perfluorooctanoic în apa potabilă”, concluzionează un alt studiu, „apa de ploaie de pretutindeni ar fi considerată nesigură de băut”.

Ciudățenia este că nu există nicio justificare pentru asta. Pur și simplu se întâmplă și omenirea nu face nimic pentru a o opri. Dar deoarece cauza acestor otrăvuri este activitatea umană, dezastrul este fapta noastră.

Am ajuns la asta nu din cauza faptelor greșite ale unei persoane în special; este o ofensă colectivă și toți suntem vinovați, întreaga umanitate. Crima noastră este egoismul neîngrădit și întreaga umanitate o comite. Egoismul nostru nesăbuit dezechilibrează întreaga natură și totul merge prost.

Ploaia toxică este doar una dintre nenumăratele nenorociri pe care le provocăm singuri. Schimbările climatice, care alternează între valuri de căldură necruțătoare și inundații ulterioare este de asemenea, fapta noastră. Variola maimuțelor, Covid-ul, războiul din Ucraina și creșterea vertiginoasă a prețurilor la alimente și gaze sunt toate faptele noastre, expresii ale narcisismului nostru scăpat de sub control.

Nu putem rezolva fiecare criză separat. Ar fi ca și cum ai acoperi o groapă de canalizare doar pentru a vedea apa fetidă țâșnind și mai puternic în următoarea groapă. Soluția constă în echilibrarea întregului sistem de conexiuni dintre noi, la toate nivelurile, de la personal la cel internațional.

Suntem conectați irevocabil, dar am ajuns la asta prin dorința noastră de a ne exploata unii pe alții. Drept urmare, cu cât devenim mai apropiați și mai conectați, cu atât ne face mai nefericiți. În loc să beneficiem de pe urma globalizării, ea doar ne face să realizăm cât de competitivi, exploatatori și abuzivi suntem. În mod ironic, conexiunile noastre externe cresc separarea noastră internă.

Cu toate acestea, deoarece suntem deja conectați și nu ne putem deconecta, nu avem de ales decât să ne corectăm conexiunile. Conexiunile corecte încep cu mintea, nu cu corpul.

În primul rând trebuie să înțelegem că, deoarece suntem cu toții dependenți unii de alții în întreaga lume, conexiunile pozitive între noi sunt obligatorii. Odată ce acceptăm că baza relațiilor noastre trebuie să fie una pozitivă, bazată pe conexiuni bune, putem începe să construim legături și relații fizice, sub rezerva menținerii unei atitudini pozitive unul față de celălalt.

Doar o bază de conexiuni bune între noi ne va permite să construim o societate globală care este echilibrată, pașnică și sănătoasă, în care să trăim atât din punct de vedere emoțional cât și fizic. Doar atunci când ne curățăm inimile de poluarea „Eu! Pe mine! Al meu!” atitudine care ne face să ne simțim îndreptățiți și superiori, vom putea să curățăm aerul de toxine și să facem picăturile de ploaie ceea ce ar trebui să fie: apă de băut pură și proaspătă, care dă viață tuturor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed