“Poate societatea să guverneze?” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Poate societatea să guverneze?

Societatea de astăzi este divizată pentru că este în interesul politicienilor să fie aşa. Dacă nu ai auzit de rasism, iar familia ta a locuit lângă o familie de credinţă, etnie sau culoare de piele diferite, ţi-ar trece prin minte să le pui la îndoială decenţa datorită acestor diferenţe sau te-ai raporta la ei în virtutea oamenilor care sunt?

Protestele politice din Rusia și Belarus, revoltele Covid-19 din Europa de Vest, disputatele alegeri prezidențiale din SUA și lovitura de stat din Myanmar reflectă criza de guvernare pe care întreaga lume o trăiește. Oamenii și-au pierdut încrederea în guvernele lor, așa că ies în stradă, iau armele și încearcă să forțeze impunerea propriei opinii asupra țărilor lor. Dar zilele guvernării puternice se apropie de sfârșit. Dacă oamenii nu au încredere în guvern, guvernul nu va putea guverna. Suntem în pragul unei noi ere, în care societățile conectate se vor guverna singure. Nu fără administratori, bineînțeles, dar societatea va dirija și nu grupuri elitiste de manipulatori care predică un lucru și fac altul.

Societatea de astăzi este divizată, deoarece este în interesul politicienilor să divizeze. Retorica separatoare răzbate din fiecare microfon care le dă voce, iar ura pe care o aruncă îi împinge pe oameni fără niciun motiv unul împotriva celuilalt.

Gândiți-vă la acest lucru pentru un minut: dacă nu ați auzit niciodată despre rasism și voi și familia voastră ați locui alături de o familie cu altă credință, etnie sau culoare a pielii, v-ar trece prin minte să vă îndoiți de decența lor din cauza acestor diferențe sau te-ai raporta la ei în virtutea calităţii lor de oameni? Ne apropiem de un prag dincolo de care vitriolul politicii de ură nu va mai funcționa. Oamenii vor începe treptat să vadă că ura altor oameni din cauza etniei, credinței, vederii politice, culorii sau culturii nu le face bine. Lor le face rău, iar pe politicienii care folosesc această tehnică îi avantajează. Când se întâmplă acest lucru, oamenii vor fi cu adevărat dispuși să se conecteze, iar adevărații lideri populari se vor ridica.

Nu vor fi politicieni; vor fi oameni care sunt adevărați slujitori ai publicului, care se asigură că totul funcționează fără probleme, astfel încât oamenii să se poată angaja în ceea ce îi face cu adevărat fericiți: a fi împreună, a socializa, a forma conexiuni și a se uni.

Conexiunea este o putere în sine. Conexiunea este motorul realității. Tot ce vedem în jurul nostru constă din nenumărate părți și articole conectate într-o armonie perfectă, care le permite să lucreze impecabil împreună. Fiecare societate animală funcționează astfel, la fel și societățile animale din ecosistemul general în care trăiesc. Numai noi oamenii, prin politica noastră de ură, ne străduim să despărțim ceea ce nu poate fi despărțit, să spargem ceea ce nu poate fi spart și devenim frustrați atunci când munca mâinilor noastre, societatea pe care am construit-o pentru noi, nu funcționează și nu ne asigură nevoile.

Când renunțăm la nebunia discursului de ură și a culturii de anulare a celuilalt, și îmbrățișăm diferitele elemente care constituie societatea care suntem, vom constata că există abundență pentru toată lumea și pentru oricine vrea să se alăture. Singurul criteriu pentru o viață bună este conexiunea dintre indivizii care alcătuiesc o societate. Mulțumită politicienilor oportunişti care încearcă să profite de diviziunea noastră, am aflat acum că ura nu plătește. Am distrus totul și nu suntem fericiți. Prin urmare, acum putem începe să construim. Acum putem începe să înființăm o societate care urmează un singur principiu: conexiunea. Orice altceva va cădea în mod natural. Și guvernarea conexiunii va fi adevăratul guvernator al societății.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed