Porunca: „Nu vei avea alți zei înaintea mea”

239Nu vei mai avea alți zei înaintea mea: sensul este că nu vei avea niciun alt indicator în lume care să te direcționeze către scopul vieții tale, spre scopul creaţiei. Nu va exista altă calitate înaintea voastră, cu excepția calității de dăruire și iubire, care este simbolul Creatorului căruia vă veți închina.

Ce înseamnă închinare? Să vezi acest lucru ca fiind cea mai mare valoare, de cea mai mare importanță!

Comentariu: Dar viața funcționează în așa fel încât, dimpotrivă, sunt sfâșiat de un milion de dorințe, atât ale mele, cât și ale celorlalți.

Răspunsul meu: De aceea vi se poruncește să vă asigurați că toate dorințele și mișcările voastre, în orice direcție, sunt legate de atingerea Creatorului. El trebuie să fie singurul tău scop în tot ceea ce faci!

Întrebare: Ce ar trebui să fac pentru asta?

Răspuns: În primul rând, ar trebui să doriți să se întâmple. Și apoi vedeți cum vă puteți aranja viața în acest mod.

Ca rezumat al vieții tale, trebuie să ajungi la concluzia că Creatorul va fi în fața ta ca partener apropiat, ca prieten, ca un conducător și condus de tine. Trebuie să intrați într-o astfel de conexiune de iubire reciprocă, de adeziune reciprocă, cu El, încât să nu existe altcineva în afară de El. El îți va prelua întreaga lume, inclusiv soția, copiii și pe șeful tău.

Comentariu: Dar trebuie să ajungem la acest lucru.

Răspunsul meu: Desigur. Pentru asta se dă viață!

Întrebare: Deci, ce ar trebui să fac?

Răspuns: Ar trebui să realizezi porunca „Nu vei avea alți zei înaintea mea”. În principiu, se realizează într-un grup, prin studiul Cabalei, atunci când o persoană începe treptat să înțeleagă cum să o implementeze. În general, întreaga știință a Cabalei este destinată implementării acestei porunci.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: