Porunca: „Să nu ucizi”

962.2Comentariu: A șasea poruncă este „Să nu ucizi”. Forța superioară, Dumnezeu, spune: „Să nu ucizi”. Pe de altă parte, când națiunea a intrat în țara lui Israel, El a spus: „Distrugeți pe toți cei care trăiesc acolo, de la bătrâni, la copii și animale, toată lumea trebuie să fie distrusă”.

Răspunsul meu: Porunca „Să nu ucizi” implică „nu ucide ființa umană din tine”. Nu implică nimic altceva. Chiar și cel mai mare rege al lui Israel, David, a luptat timp de 40 de ani și a luat parte activ la lupte în care zeci de mii de oameni mureau în fiecare zi.

Prin urmare, trebuie să înțelegem ce înseamnă „Să nu ucizi”. În lumea noastră, același Creator a creat astfel de condiții care sunt imposibil de făcut fără „ucidere”. Lumea se bazează practic pe crimă. Omori animale. Omori oameni. Te sinucizi. Ucizi totul. Deci „Să nu ucizi” sunt cuvinte frumoase pe care le putem răsuci după cum ne place.

Tora semnifica „nu vei ucide omul din tine”. Și toate celelalte probleme care există între noi, în viața noastră, trebuie să le corectăm treptat. Nu există o lege absolută „Să nu ucizi”. Există chiar legi în care o persoană este condamnată la moarte pentru anumite infracțiuni.

Conform Torei, există patru tipuri de moarte: lapidare, spanzurare, strangulare și ardere.

Orice lege din lumea noastră nu vine de la Creator, ci de la oameni. Există întotdeauna un supliment serios care explică litera legii.

Întrebare: Dar există, de exemplu, legea gravitației. Aceste legi ale fizicii au alte aplicații?

Răspuns: Nu. Vorbiți despre o manifestare fizică pe care o numim legea naturii. Nu depinde de noi și se desfășoară direct, indiferent dacă ne place sau nu.

O poruncă este o lege care este dată unei persoane de îndeplinit astfel încât să semene cu natura superioară pe care în mod clar nu o vedeți, dar în care aceste legi se manifestă la fel ca legea gravitației în lumea noastră.

Legile spirituale sunt legi ale existenței și funcționării sufletului corectat. Adică dezvăluiți aceste legi în interiorul vostru.

Întrebare: Este posibil să articulați cel puțin o lege centrală?

Răspuns: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este o lege generală a naturii. Este la un nivel peste ceea ce putem observa cu calitățile noastre pământești.

Din emisiunea KabTV  „Puterea cărții Zohar”, partea 11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: