Postul de Yom Kippur

Postul de Yom Kippur (Ziua ispăşirii) simbolizează că noi ne restricţionăm dorinţele stricate şi că suntem pregătiţi să le folosim numai de dragul dăruirii. Dacă dorinţele sunt corupte, atunci corecţiile lor încep cu Tzimtzum (restricţie), cu condiţia că nu acceptăm nicio Lumină dacă nu este intenţia de a dărui aproapelui.

Am să pot să-mi folosesc dorinţa în beneficiul celorlalţi dacă încetez să primesc pentru o “zi întreagă”, iar apoi mă pot întoarce din nou să primesc Lumina. Asta înseamnă că am parcurs o etapă întreagă detaşat de primire, în restricţie, iar acum pot să primesc din nou Lumină, de dragul dăruirii. În lumea spirituală, această acţiune are loc la fiecare etapă nouă. 1

Noi existăm într-o HaVaYaH completă, cele cinci Sefirot: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin şi Malchut. Dacă îndepărtezi toate Sefirot particulare al Malchut de pe acestea, atunci se pot folosi restul de Kelim care mai rămân. Prin urmare, de Yom Kippur sunt cinci restricţii faţă de Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin şi Malchut: o interdicţie a mâncării, băuturii, a relaţiilor intime, a îmbăierii şi a purtării încălţărilor de piele. Restul sunt gândurile şi dorinţele noastre interioare şi ar trebui să facem un calcul pentru ca să nu mai primim de pentru sine.

Asta înseamnă că faci o restricţie şi, astfel, să te treci pe tine însuţi prin “judecată”. Yom Kippur este o zi a judecăţii. 2

Din partea a 3-a a lecţiei zilnice de Cabala 9/18/18, Scrierile lui Baal HaSulam, Shamati 69 “Întâi va fi corecţia lumii”

1 Minutul 28:45

2 Minutul 37:20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed