Potopul mondial: Covid-19

Oriunde, de îndată ce apare o problemă, putem intra în arcă, gradul de Bina și ne ascundem acolo. Iar atunci nimic nu ne poate dăuna, deoarece gradul de Bina este ca un copil în pântecele mamei sale, protejat din toate părțile. Acesta este cel mai sigur loc.

Și după dobândirea calităților Bina, putem adăuga dorința noastră de a primi și începem să creștem acolo. Iar apoi arca se transformă treptat într-o casă în care există, de asemenea, lumina Hochma.

Dar cel mai sigur lucru de făcut atunci când ne aflăm într-o situație dificilă este să intrăm în arcă. În orice potop care se întâmplă în viața noastră, mare sau mic, trebuie să ne alăturăm unui astfel de grup care ne dă senzația de arcă, adică lumina Hassadim, unde totul este de dragul dăruirii. Iar atunci este imposibil să ne rănească în vreun fel. Potopul poate să se dezlănțuie afară, dar suntem într-un loc sigur, în pântecele mamei, în interiorul arcei, în interiorul superiorului.

Dacă ne refugiem în apele lui Bina, suntem protejați de gradul superior. Și acolo începem să creștem, devenim mai mari, iar arca crește odată cu embrionul. Și apoi este timpul să ne naștem, adică să ieșim din arcă și să continuăm să creștem în afara ei. Despre Noe este scris că, atunci când timpul potopului s-a încheiat, el a putut să iasă din arcă și a început să construiască viața din nou.

Dar toate acestea se vor întâmpla mai târziu, acum suntem inundați de apele potopului și toată omenirea trebuie să intre în arca construită din buna conexiune dintre noi și forțele de dăruire reciprocă. O astfel de arcă ne va proteja de toate nenorocirile.

Din păcate, omenirea nu va intra în arcă și nu va simți nevoia ei fără potop, ci doar din cauza loviturilor, a problemelor, a fricii de înec în apele potopului. Potopul este Gevura care se deschide în Bina, fără să ne lase altă opțiune decât să ne ascundem de apele furtunoase. Iar acest lucru este posibil numai prin conectare, deoarece aceasta creează adevărata calitate de Bina.

Potopul nu este adevărata Bina, ci Gevura revelată în Bina. Și noi creăm forma inversă, adică Bina construită pe puterea unității.

Deci, în grupul de zece, vrem să ne adăpostim de potopul furios din jurul nostru. Și dacă construim corect grupul de zece, vom simți că niciun dușman nu va putea să se apropie. Și dacă un eveniment neplăcut apare în grup, înseamnă că am neglijat construirea arcei, pe care trebuie să o consolidăm din ce în ce mai mult în permanență. La urma urmei, va trebui să petrecem multe zile în apele potopului până când vom putea ieși din arcă.

În arcă, ne putem ascunde împreună cu toate dorințele noastre egoiste: neînsuflețite, vegetative, animate și umane, și ne închidem în interiorul arcei pentru a fi în unitate comună. Chiar dacă fiecare ar dori să-l înghită pe celălalt, arca acționează asupra noastră cu puterea sa de dăruire.

Toată omenirea trebuie să intre acum în arcă, adică să-și anuleze egoismul și să dorească să se unească. Aceasta este prima corecție, ceea ce înseamnă că noi construim o arcă unde toate calitățile din umanitate pot exista împreună. Și potopul, apele furtunoase, este revelația puterii răului în apă. Din toate dorințele, calitățile și gândurile noastre, trebuie să construim o stare în care toată lumea vrea să se apropie unul de celălalt, adică să fim de acord să trăim pe această planetă fără nici o ostilitate.

Coronavirus este potopul care ne încurajează să construim arca pe Pământ, adică o relație care ne învăluie și ne protejează. Toată lumea îi tratează pe ceilalți cu amabilitate, fără a încerca să-i mănânce. Toată lumea intră în aceeași arcă și înțelege că nu trebuie să facă rău unul altuia. Și așa, cu toții trecem în siguranță de această etapă, care se numește „potop” sau coronavirus.

Dacă am fi ascultat în prealabil avertismentul Creatorului și am fi început să construim relații bune, nu ar fi trebuit să ajungem la stări critice precum pandemia de coronavirus. Și loviturile vor deveni din ce în ce mai puternice până când vom începe să ne corectăm.

Dacă nu înțelegem că trebuie să construim relațiile corecte, atunci guvernarea superioară va continua să distrugă toate legăturile dintre noi, toate afacerile noastre. Mulți vor trebui să se înece în apele potopului și vor rămâne doar cei care vor să construiască arca și să se adăpostească în ea, adică în cadrul grupului în care cel puțin nu se rănesc reciproc.

Potopul spală tot ce aveam înainte lăsându-ne în disperare și frică de forțele naturii. Ne lasă o singură cale de ieșire: să construim arca și nimic altceva. Trage pământul de sub picioarele noastre, toată fundația noastră, ne privează de oportunitatea de a exista fără hrană fie materială sau spirituală. Forța superioară, care aduce de obicei bunăvoință și bunătatea, brusc aduce potopul asupra noastră pentru că suntem opuși bunătății sale. Așa că vrea să ne înece.

Prin urmare, intrăm cu toții în arcă și trebuie să rămânem acolo o vreme, ca un făt în apele mamei, până când creștem acolo suficient încât să putem exista în afara arcei.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala, 11/4/20, „Noe”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed