Povestea de iubire este doar asta – o poveste

Cabala & Relaţiile

Sfaturi despre cum să construim relații de succes bazate pe principiile spirituale și pe înțelegerea naturii noastre

Iubirea adevărată există doar în lumea spirituală.

Dacă crezi că găsirea iubirii din basme te va face fericit, gândește-te din nou. Iubirea din basme nu este cu adevărat iubire, ci folosirea celorlalți pentru propria satisfacție.

Ceea ce numim în mod normal iubire este satisfacerea egoistă a unei persoane de către alta, fie că este vorba de satisfacție sexuală sau de orice alt tip de împlinire pe care o primim de la o altă persoană. Și este clar, aceasta nu este iubire.

Atunci ce este iubirea? Iubirea este atunci când nu-ți oferi nicio atenție, ci iei dorințele altei persoane și încerci să le împlinești exact așa cum ea și-ar dori. Cu alte cuvinte, te transformi într-un vas de împlinire pentru cealaltă persoană. Aceasta este iubirea adevărată și există doar în lumea spirituală. Și nu există nicio diferență dacă este bărbat sau femeie – ceea ce este important sunt dorințele, sufletul.

În schimb, atunci când vorbim despre iubire în această lume, vorbim cu adevărat despre atracție și plăcere care sunt provocate de hormoni. Dacă ar fi să deconectam o persoană de sistemul său hormonal, nu ar putea simți „iubirea”. Acest lucru arată din nou că ceea ce credem de obicei ca fiind iubire este doar o dorință egoistă de a ne bucura. Uneori, această dorință poate fi chiar crudă, dorind să primească împlinire în detrimentul altei persoane.

Prin urmare, iubirea despre care citim în basme este într-adevăr o iluzie și nu există în realitate. Pentru că toate dorințele noastre se bazează doar pe dorința de a ne împlini pe noi înșine. Chiar și atunci când dăm ceva altora, o facem doar pentru că ne face plăcere. Acțiunea noastră de a dărui este lipsită de sens, deoarece ceea ce contează cu adevărat pentru noi în timpul efectuării acelei acțiuni este ceea ce simțim noi.

* Recomandare: dacă, totuși sunteți interesat de basmele scrise într-un spirit cabalist, avem o carte din acestea disponibilă în Cărţi de Cabala, numită Miracolele se pot întâmpla.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: