Pregătind cȃteva niveluri

534Întrebare: Studiem din nou Prefață la înțelepciunea Cabalei (Pticha) și totul este aparent clar. Apoi ceva se schimbă și există sentimentul că vorbești la un nivel foarte înalt.

De ce ne putem ține pentru a ne raporta la asta în mod senzorial? Nu există logică și nici sentimente și totul dispare. Ar putea fi, că facem ceva greșit? Ar putea fi nevoie să ne schimbăm cumva atitudinea față de acest lucru, sau ar putea exista o cale magică?

Există senzația că, dacă începem să studiem Pticha din nou peste un an și jumătate sau doi, ne vom întoarce în aceeași stare, ne vom opri la un anumit punct și apoi vom simți din nou că vorbești la un nivel înalt, pe care nu-l putem atinge.

Răspuns: Nu este un nivel înalt, ci cel mai scăzut nivel spiritual și trebuie să urcăm la el. Faptul că nu înțelegeți despre ce este vorba este adevărat. Astfel, veți realiza că nu înțelegeți nimic și că trebuie să ȋţi schimbi comportamentul și atitudinea pentru a înțelege ceva. La urma urmei, scopul nostru este să atingem cumva simţirea Creatorului.

Pot, desigur, să rămân la același nivel și să vă vorbesc despre Sefirot, Partzufim, lumi etc., mecanic, despre munca luminii. Dar scopul meu este să-i fac pe toți studenții mei să simtă scrierile senzorial sau cel puțin să-i las să înțeleagă că nu sunt în scrieri în senzațiile lor.

Cum putem realiza în mod specific acest lucru? Apropiindu-se unul de altul, nu stând formal într-un grup de zece. Ei trebuie să tânjească să se conecteze în inimile lor și să înceapă să simtă Creatorul în această conexiune. Nu e ușor. Durează mult, dar este modul de a ajunge la lumea superioară. Acesta este motivul pentru care ni s-a dat această viață. Aceasta este calea înțelepciunii Cabalei.

De asemenea, puteți studia înțelepciunea Cabalei în mod formal, pur teoretic. Și chiar fără să o  studiați, ci aplicȃnd-o în lumea noastră și văzȃnd modul în care lumea noastră se deteriorează și ce spune înțelepciunea Cabalei despre asta. Putem, de asemenea, să punem în aplicare înțelepciunea Cabalei în scopul unificării externe și al diseminării. Acest lucru este, de asemenea, foarte important, dar nu este munca cea mai interioară a unei persoane.

Pregătim mai multe niveluri. La cel mai înalt nivel sunt cei care se pot conecta cu Creatorul prin conexiunea dintre ei și transmit lumina superioară prin ei, energia superioară, atributul iubirii și al dăruirii.

Mai târziu, acest atribut se va muta la un nivel inferior, unde oamenii se pot conecta între ei în prietenie și nu spiritual. Se vor uni și vor alcătui masa Bnei Baruch.

Deoarece această masă nu a depășit complet Machsom-ul iar partea sa majoritară se află la nivelul lumii noastre, se poate conecta și cu masele de la nivelurile inferioare și, de asemenea, cu alte națiuni și le poate explica atributul unității, cât de important este, și cum poate asta salva lumea.

Așa vom avansa. Dar trebuie să construim toate acestea.

Îi învăț pe toţi, pe cei care pot înțelege, că cel mai important lucru este să te înalți deasupra ta, să te anulezi raportat la grupul de zece și să te conectezi astfel la Creatorul care Se stabilește ca cel mai înalt nivel. Ceilalți vor lucra la niveluri inferioare, dar totuși fiecare are propria lucrare, pe care trebuie să o împlinească. Aceasta este faza dezvoltării umane în care ne aflăm.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 4/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: