Pregătirea pentru munca Creatorului

275Pentru a construi un vas spiritual, trebuie să-i colectăm fragmentele sparte și să le conectăm într-un singur suflet. Prin mărirea acestei conexiuni, ne apropiem din ce în ce mai mult de forma Creatorului care va apărea în noi atât cantitativ cât și calitativ

Aceasta este adevărata muncă și nu există nimic altceva. Lumina superioară este în repaus complet, doar vasul lipsește.

Acest vas nu există la un singur om, ci este creat numai atunci când suntem incluși unul în celălalt, încercând să reparăm toate fisurile dintre noi pentru a deveni cât mai asemănători cu Creatorul.

Restabilirea vasului spart într-un singur corp, atașându-i toate organele, puterea și calitățile spirituale, se numește reînvierea morților. Acest lucru este posibil doar prin integrarea dintre noi. În acest fel, adunăm imaginea Creatorului, calitățile Sale, așa cum este scris „Tu M-ai făcut”.

Atunci înțelegem mai clar că nu există o singură proprietate, dorință sau intenție potrivită, gata făcută, care să poată fi folosită pentru această structură. Nu putem folosi nicio dorință, niciun gând, nicio intenție sau calitate pe care le avem, deoarece nu există nimic perfect, corect sau spart în niciunul dintre noi.

Toți suntem rezultatul unei spargeri complete, finale, aranjate de Creator și numai prin conexiunea și integrarea dintre noi putem găsi vase potrivite pentru corectare. Când încercăm să ne conectăm cu dorințele, intențiile și gândurile noastre, vedem că nu putem realiza acest lucru și atunci descoperim că numai dacă Creatorul devine partenerul nostru putem să realizăm această muncă.

Atunci avem cu adevărat nevoie de Creator și nu ne plângem de asta dinainte.

Creatorul trebuie să termine pentru noi munca pe care am început-o. După ce am făcut un efort și am descoperit locul lucrării Sale, recunoscând că nu ne putem integra unul în celălalt singuri și că avem nevoie de ajutorul Creatorului, simțim o deficiență reală pentru Creator și ne întoarcem spre El.

Apoi Creatorul, acționând din starea de corecție finală, lipește fisurile dintre noi, care păreau greșite și care încă nu erau pregătite, și ne îndreaptă spre integrare și unitate. El face din noi un Kli în care poate fi revelat atât ca cel care face această lucrare, cât și ca cel care ne arată esența unității, care este El însuși.

Prin urmare, nu este nevoie să regretăm și să ne fie rușine că nu avem nu nici măcar o calitate corectă, ci nu avem nici măcar una spartă.

Chiar și calitățile sparte trebuie să le colectăm, extrăgându-le din conexiunea noastră. Abia atunci înțelegem că suntem complet incapabili să ne conectăm și cu atât mai mult să fim integrați unul în celălalt și că toate acestea sunt lucrarea Creatorului.

El trebuie să facă corecții și să conecteze toate fisurile. Munca noastră este doar să-I cerem Lui să facă astă, să-L implorăm. Acesta este parteneriatul nostru corect. Creatorul are nevoie doar de dorința noastră de a ne conecta într-un întreg pentru a-L descoperi ca o singură forță. Aceasta este munca noastră, rugăciunea și starea noastră finală.

Prin urmare, nu este mare lucru că lucrând în grupul de zece nu vedem în noi calități adecvate și nu ne putem imagina locul precis de muncă. Așa ar trebui să fie, se întâmplă tuturor. Trebuie doar să căutăm oportunitatea de a ajunge la această integrare între noi, iar Creatorul va face ca acest lucru să se întâmple.

Nu înțelegem forma acestei integrări; sarcina noastră este doar să facem toate pregătirile necesare, iar Creatorul va finaliza această lucrare pentru noi, făcându-ne un Kli perfect. Lumina care trebuie să se îmbrace în vas va face, de asemenea, corectarea, așa cum este scris: „Eu sunt primul și sunt ultimul”. Totul este făcut de către Creator.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala din 02.02.2021, „Amestecarea / Incluziunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed