Pregătiți-vă să percepeți Creatorul

294.3Creatorul este totul. Nu există nimeni altcineva în afară de El. El nu are nume, titlu, imagine, formă. El nu este limitat de timp sau spațiu, absolut de nimic. El este deasupra tuturor limitărilor și lumilor. Este pur și simplu tot ceea ce există.

Dar, deși Creatorul umple totul în măsură infinită, cu un număr infinit de sunete și forme, trebuie să ne pregătim pentru a-L percepe. În scopul de a se conecta cu noi, El vrea să ne dezvolte, astfel încât să creștem treptat, să ne extindem organele senzoriale și să fim capabili să-L simțim și să-L înțelegem în toată puterea Sa.

Pentru a face acest lucru, trebuie să ne dezvoltăm la infinit organele de percepție, ceea ce înseamnă să ieșim din egoismul care ne limitează și ne împinge într-un cadru îngust și ne obligă să evaluăm totul doar din punctul de vedere al propriului beneficiu sau prejudiciu. Iar cu o astfel de abordare, este imposibil să ne apropiem de Creator, pentru că El este deasupra unui astfel de calcul.

Numai omul, creat în mod intenționat ca un egoist, este cel care, atunci când iese din aceste limitări, se poate corecta cu ajutorul Creatorului și poate înțelege și simți ce a făcut Creatorul pentru el.

Fără asta, este imposibil să atingem conceptul de forță superioară, pentru că nu ne aflăm în dimensiunea în care aceasta operează: dincolo de dorința de a primi, dincolo de egoism, dincolo de percepția noastră.

Noi percepem realitatea cu ajutorul celor cinci simțuri și de aceea vedem o astfel de lume. Dar Creatorul nu este limitat de nimic și El nu poate fi simțit prin aceste organe materiale cu care simțim lumea și universul, deoarece toate acestea sunt percepute din cauza limitărilor.

Creatorul este forța de dăruire. El vrea să dăruiască, să acorde, să iubească și să umple. Acesta este modul în care dorința Sa ne este dezvăluită. Dar, în afara noastră, nu putem spune nici măcar un cuvânt despre Creator. Nu știm dacă El are gânduri și dorințe. Cel mai probabil nu, deoarece El este mai presus de toate acestea. Cel desăvârșit nu poate fi supus emoțiilor—rele sau bune—pentru că El nu este limitat de nimic.

Prin urmare, El nu poate avea sentimente rele sau bune. Toate sentimentele noastre sunt cauzate fie de lipsa a ceva, fie de o umplere. Dar toate acestea nu sunt inerente Creatorului. Creatorul este bunătate absolută și El vrea doar să umple pe toată lumea de bunătate.

Din „Concepte de bază în știința Cabalei” de la KabTV, 20/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: