„Preotul să ia coșul din mâna ta”

Tora, Deuteronomul 26:3 – 26:4: Să mergi la preotul care va fi în slujbă în vremea aceea și să-i spui: „Marturisesc astăzi înaintea Domnului, Dumnezeului tău, că am intrat în țara pe care Domnul a promis-o strămoșilor noștri că ne-o va da”. Preotul să ia coșul din mână ta și să-l așeze înaintea altarului Domnului, Dumnezeul tău.

Cohen este caliteatea dăruirii, calitatea superioară de conectare a tuturor într-un singur întreg. Dacă poți ajunge la o asemenea calitate înseamnă că te schimbi în Cohen (preot).

În interiorul fiecăruia din noi este, fie un animal, o persoană simplă, sau cineva care începe să lucreze asupra lui însuși. Cu alte cuvinte, eu-l meu începe să lucreze asupra lui pentru a se conecta cu ceilalți și, prin această conexiune, cu Creatorul.

Dacă lucrez în modul acesta cu ceilalți, eu sunt numit Levit și dacă prin această conexiune cu ceilalți eu încep să lucrez cu Creatorul, atunci sunt numit Cohen. Apoi, în interiorul acestei întregi ierarhii, găsesc contactul cu Creatorul și exist în adeziune cu El.

Înseamnă că îmi aduc coșul, adică toate intențiile și eforturile mele la Cohen.

Din emisiunea de pe KabTV „Secretele Cartii Eterne” 11/9/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed