Prima condiție pentru a te apropia de Creator

527.03Rabash, articolul nr. 1 „Scopul societății-1”: …Creatorul ne-a oferit șansa de a fi într-o societate în care fiecare dintre noi nu are decât un singur scop: ca Shechina [Divinitatea] să fie printre noi.

Creatorul ne-a dat posibilitatea de a crea astfel de conexiuni între noi, astfel de relații care să fie similare cu El în proprietăți.

Nu vrem altceva! Dacă nu vrem să rămânem la nivelul animalelor care trăiesc un anumit număr de ani și apoi putrezesc, ci dorim să ne ridicăm chiar și în mod egoist la nivelul Creatorului (dacă avem astfel de predispoziții, e bine), atunci trebuie să înțelegem că întreaga ascensiune înseamnă revelarea Creatorului între noi!

Aceasta este prima condiție pe care o persoană trebuie să o înțeleagă, să o conștientizeze și să o accepte și care, inițial, a priori, se va regăsi în toate acțiunile sale: Vreau să îl dezvălui pe Creator între noi.

De îndată ce o persoană începe să-și dea seama că trebuie să se îndrepte doar în această direcție, ea intră deja în stăpânirea științei Cabala, pentru că începe să se apropie de proprietatea conexiunii cu ceilalți și respinge proprietățile care o înstrăinează de ceilalți.

Atât aceste proprietăți, cât și celelalte, rămân în noi și între noi, toate sunt necesare. Pe baza opoziției dintre aceste proprietăți îl revelăm pe Creator, așa cum este scris: „Avantajul luminii față de întuneric”.

Prin urmare, cel mai important lucru este să ne apropiem de Creator și de revelația Sa, care este scopul existenței noastre și al tuturor lucrurilor de pe Pământ. Aceasta este ascensiunea de la nivelul animal la care ne aflăm acum la nivelul lui Adam. Nu doar „om”, ci Adam din cuvântul „Domeh, asemănător cu Creatorul”. În măsura acestei asemănări cu Creatorul, pe care o creăm în conexiunea dintre noi, vom merge mai departe.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/6/22, „Ne apropiem de Creator prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: