Primii studenți ai cabalistului

165Întrebare: De ce primii dumneavoastră studenți au fost vorbitori de rusă?

Răspuns: Am publicat mai întâi câteva cărți în limba rusă. Așa că oamenii au venit la mine și m-au forțat să studiez cu ei. De fapt, atunci îmi era mai ușor să citesc și să scriu în rusă.

În plus, nu am văzut pe nimeni care să aibă nevoie de ea în ebraică la acea vreme. Astfel, în cercul închis rusesc m-am simțit liber și neîngrădit. Mi-a fost frică să mă dezvălui în ebraică. Cine sunt eu chiar dacă sunt studentul unui mare cabalist? Îmi lipsea încă încrederea și nu era încă timpul.

Era 1991-1992 și eu țineam discuții la radio în rusă atunci. Prin urmare, au venit vorbitori de rusă și au spus că vor să studieze.

Întrebare: De ce ați simțit nevoia să vorbiți la radio?

Răspuns: Această nevoie se dezvoltase în mine cu mult înainte. Cabala însăși a cerut acest lucru și am simțit o anumită presiune interioară. Este ca și nașterea, când dai ceea ce este în tine, naști și ai loc pentru următoarea porțiune, pentru următoarea acumulare și obținere a materialului.

Am acumulat materialul, l-am obținut, l-am compilat în mine și apoi l-am turnat în carte. Prin aceasta am născut într-un fel. Apoi capacitatea mea interioară a fost din nou goală și a fost posibil să încep să mă gândesc la următorul subiect, să adun material, să procesez și să studiez din surse.

A fost un stimulent imens pentru a dezvolta, a citi, a procesa, a realiza și a exprima totul pe hârtie și a obține o reacție de la oameni.

KabTV „Am primit un apel. Rădăcina sufletului lui Laitman” 6/2/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: