Primul pas este cel mai important

243.03Ascensiunea la primul grad spiritual, după care începem să urcăm pe scara spirituală, este cel mai greu pas. Primul contact cu spiritualitatea este cel mai important eveniment, deoarece înseamnă a face cunoștință cu lumea opusă, cu relații, valori, calități și legi opuse.

Înainte de aceasta, ne imaginăm totul numai în interiorul egoismului nostru, doar imaginându-ne spiritualitatea. Cu toate acestea, lumea spirituală are de fapt proprietăți noi, necunoscute și valori diferite. Pe măsură ce începem să o atingem, devenim convinși cât de opus este ceea ce ne-am imaginat. După cum se spune, „am văzut o lume opusă”.

Dar când aceste confuzii se risipesc, zi de zi, începem să simțim asupra căror acțiuni trebuie să ne concentrăm pentru a ne ridica de la treaptă la treaptă.

Nu știm ce este lumea spirituală. Abia în primul moment când reușim să ne conectăm, la ȋnceput puţin, ajungem la o simțire spirituală; adică simțim conexiunea dintre noi, care se numește Ibur (Concepție), și apoi pașii următori: Yenika (Alăptare), Mochin (Maturitate).

Cu toate acestea, toată munca noastră constă în conectarea într-un singur grup, într-o singură dorință acumulată din multe dorințe îndreptate spre conexiune, către dăruire. Principalul lucru este că dăruirea către Creator va deveni pentru noi mai importantă decât orice altceva.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala – 1/22/21, „Spargerea barierelor către  spiritualitate”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: