Prin ecranul lumii noastre

Trebuie să urmăm o singură regulă pentru a progresa prin viață într-un mod bun și minunat: există o singură forță în natură și este forța de bunătate. Trebuie să descoperim această forță. Nu o numim unică și bună, mai degrabă ne referim la ea ca ”Nu există nimeni în afară de El”.

De ce spunem că există ”nimeni în afară de El” care ne conduce, în loc de ”există o forță unică ce ne conduce?”

Pentru că, se pare că există o mulțime de factori, buni și răi, care operează asupra noastră și ne conduc la un moment dat. Întâi, se pare că fac ceva pentru a determina ceva pentru mine, așa cum o fac mediul meu, lumea, liderii mondiali și natura, tot ceea ce mă afectează.

De fapt, este motivul pentru care este spus ”Nu există nimeni în afară de El”. Asta înseamnă că ar trebui să acordăm atenție și să ne concentrăm asupra unui singur lucru, în ciuda a ceea ce par a fi numeroși factori care sunt cauza condiției în care ne aflăm, inclusiv senzațiile noastre și gândurile noastre în lumea corporală și, de asemenea, în orice lucru acasă, în familie, în mediul nostru, în societate, la muncă și în viziunea noastră asupra lumii. Dintr-o dată, vă gândiți la istorie, la ceea ce se întâmplă astăzi și apoi, doriți brusc anumite plăceri sau aveți anumite gânduri și cineva vă încurcă; trebuie să vedeți că, în spatele tuturor acestor efecte care vin din exterior și a ceea ce este invocat în interiorul vostru, nu există nimeni altcineva decât El. De asemenea, trebuie să vedeți că există un singur motiv, o singură sursă de la care ordinele sunt date tuturor părților creației care nu au liber arbitru și care sunt dirijate de aceeași forță superioară care apoi vă afectează.

Aceasta poate să fie prietenii voștri, patronul, soția, copiii, sănătatea voastră, situația politică, diferite evenimente în lume, vremea și senzațiile voastre interioare. Totul provine de la aceeași forță unică care operează asupra voastră prin toți acești factori și care vă afectează.

Dacă vă concentrați inima și mintea și încercați să vedeți constant că doar El face asta și nu miile de alte forțe diferite care vă influențează, precum soția, copiii, patronul vostru, vremea, sentimentul interior și tot ceea ce vă atinge din exterior,  că El este Cel care este în spatele tuturor, și doriți mereu să fiți aţintiţi asupra Lui și conectați la El, atunci, treptat, veți putea începe să simțiți sistemul care vă înconjoară, care există între El și voi. Acest sistem este numit ”lume”, iar forța superioară înconjoară lumea.

Apoi, veți începe să-L simțiți și să-L înțelegeți, pentru că El reprezintă, de fapt, toți factorii diferiți în lume și modul în care ei vă afectează, care vă ajută să înțelegeți de ce El vă tratează în acest mod. Pentru că trebuie să vă raportați la El ca binele care face bine, indiferent ce se întâmplă și mai presus de orice îndoială în mod ideal.

Dacă o persoană încearcă să vadă numai forța unică pozitivă în tot ceea ce apare în mintea sa și în inima sa și în tot ceea ce i se întâmplă, aceste interferențe îi dezvăluie cu adevărat forța unică superioară, binele și care face bine. Astfel, ajunge la dezvăluirea Creatorului.

În general, aceasta este munca noastră. Nu este nimic altceva. Înțelepciunea Cabala ne vorbește despre etapele pe care le traversăm, cum descoperim această forță superioară și modul în care trebuie să ne organizăm, astfel încât să fie mai ușor să-L vedem în fiecare stare care ni se dezvăluie, și cum putem ajuta pe ceilalți și să fim conștienți de ajutorul exterior, pentru a nu uita acest principiu.

Pot să mă aflu într-o stare în care concentrez voința mea și puterea mea asupra Creatorului dar, brusc, o influență mai puternică poate să apară, care este mai puternică decât puterea mea de a mă concentra asupra Lui și astfel uit că trebuie să-L revelez, că aceasta vine de la El, că El este doar binele care face bine.

Dintr-o dată, încep să mă raportez la toate situațiile vieții ca și cum ar fi independente și ar veni la mine de la sine, și nu conform planului general care operează printr-o forță unică superioară și că nu există nimeni în afară de El.

În general, acesta este principiul de bază al muncii noastre.

De la congresul din Columbia, ”a doua zi”, Lecția 1, 26.07.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: