Prin instinct interior sau calcul egoist?

627.2Comentariu: Mulți oameni care se căsătoresc încearcă să încheie un acord prenupțial în așa fel încât să câștige în detrimentul celeilalte părți.

Răspunsul meu: Firește. Egoismul nostru implică deja acest lucru. De ce creăm o familie?

O femeie se căsătorește pentru că vede că are un partener de încredere cu care poate avea copii. Și va asigura familia cât poate de mult.

Îl privește ca pe un sprijin serios pentru viitorii ei copii, precum o femeie se uită la un bărbat care trebuie să îi ofere tot ce este necesar pentru reproducere și creșterea descendenților.

Aceasta este atitudinea naturală a unei femei față de căsătorie.

Discutați cu biologii și psihologii despre acest lucru. Doar așa alegem.

Dar problema este că ne-am îndepărtat de natură. Animalele aleg în funcție de parfumul lor, de instinctul lor interior. O femelă vede că tocmai cu acest mascul va putea să creeze cea mai optimă familie și să crească descendenți. Așa a aranjat-o natura.

Dar la om se suprapun peste aceasta tot felul de distorsiuni. De exemplu, un bărbat este interesat de lungimea picioarelor unei femei, dacă a absolvit universitatea, ce va spune mediul sau altceva. Suntem foarte confuzi în legătură cu aprecierile reciproce. Dar dacă am acționa din natura, acest lucru ar fi, desigur, ideal.

Întrebare: De ce, atunci când întocmesc contracte matrimoniale, bărbații încearcă să evite întrebarea cum să-și asigure soția? Încearcă să ia totul de la soția lor, chiar dacă copiii rămân cu ea.

Răspuns: De ce merg femeile pentru asta? De ce se întocmește un astfel de contract? Cel mai important lucru dintr-un contract de familie este să oferi unei soții posibilitatea de a naște și de a crește copii. Pentru asta există o familie.

Comentariu: Astăzi bărbații nu vor să se căsătorească deloc, sunt mulțumiți de căsătoriile civile. Aparent, acesta este răspunsul la faptul că o femeie care dorește să întemeieze o familie este de acord cu astfel de condiții și semnează un contract de căsătorie.

Răspunsul meu: Sau pentru că statul își asumă această parte de a asigura o femeie cu copii al cărei soț o părăsește. Prin urmare, ea ia în considerare subconștient aceste opțiuni și realizând că poate obține ajutor de la societate, de la stat, este de acord cu un astfel de contract.

Din emisiunea KabTV „De aproape” din 19.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: