Principala problemă a lumii este educația

265Omenirea a trecut deja prin diferite formațiuni sociale în procesul de dezvoltare: capitalism, socialism etc. Încă nu a ajuns la starea lumii moderne în care este clar pentru toată lumea că este nevoie de o formă mai dezvoltată de societate, dar nu este clar unde să mergi mai departe și cum.

Ne-am oprit într-un punct în care, chiar și cu tot progresul tehnologic, nu vom putea trăi mai bine pentru că relațiile noastre egoiste ne vor otrăvi toată viața. Am ajuns la linia roșie unde devine evident că forma actuală de comunicare interpersonală în cadrul societății nu corespunde deloc nivelului înalt de tehnologie, cultură și educaţie.

Prin urmare, presiunea internă crește în interiorul societății însăși și necesită schimbare. Vedem că în toate țările lumii, în grade diferite, există o nevoie urgentă de a schimba relațiile dintre oameni, deoarece acestea contrazic forma vieții noastre, comunicarea și stadiul tehnologic de dezvoltare.

Trebuie să înțelegeți că următoarea schimbare nu se va întâmpla în detrimentul războaielor; nu vor ajuta. Am văzut deja acest lucru cu exemplul ultimului război. Este necesar să schimbăm oamenii, nu un cadru extern în jurul lor. Dacă nu schimbăm persoana însăși, atunci nu avem nicio speranță pentru o viață liniștită și fericită.

Dacă o persoană rămâne egoistă, va putea lucra numai sub constrângere. Prin urmare, singura cale de ieșire este să oferi fiecărei persoane un sentiment al conexiunii sale cu scopul societății și al apartenenței, astfel încât să se simtă ca o parte inseparabilă a țării și a poporului său.

O persoană ar trebui să primească împlinire interioară, spirituală din munca sa, adică satisfacție din conexiunea sa cu toată lumea și din faptul că primește o răsplată de sus și nu o recompensă materială în egoismul său. El va simți că acest lucru îl aduce mai aproape de Creator și îi dă împlinire spirituală.

Acest lucru este posibil doar printr-o educație adecvată. Aceasta este principala problemă a lumii. Toată lumea va trebui să se așeze la birourile lor și să studieze din nou, nu doar să asculte profesorul, ci să pună în practică această știință a conexiunii între ei.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 9/18/22, “Conectarea lumii în ultima generație”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed