Principalele riscuri ale anului 2021

293Întrebare: Pentru anul 2021 au fost numite multe riscuri majore. Și nu este coronavirusul. Principalul risc al anului 2021 a fost declarat divizarea Americii; jumătate din populația SUA consideră ilegitim orice nou lider al țării.

Care credeți că este principalul risc al anului 2021?

Răspuns: Aceasta demonstrează pentru întreaga lume, pentru întreaga comunitate umană, că nu luăm în considerare nimic care nu este în acord cu opiniile, gȃndurile, atitudinile și înțelegerea noastră. Nu mai distingem nimic altceva.

Am început să realizăm că nu putem tolera deloc orice ne este străin – deloc și în nici un fel! Și asta ne arată America. Americanii au trecut printr-o problemă foarte serioasă. Acesta este un progres foarte mare.

Ce este America în sine? A fost o societate egoistă extrem de dezvoltată, în care cineva se gândește doar la sine și nu-i pasă absolut deloc de nimic. Toţi ceilalţi există doar pentru a câștiga bani de la ei.

S-au dezvoltat până au ajuns la momentul în care societatea s-a împărțit în două părți practic egale. America ne arată că, dacă întreaga lume ar fi mers așa cum au făcut-o ei, ar fi ajuns la același rezultat. Și ce s-ar fi întâmplat în continuare?

Adică este clar că nu mai este posibil să avansăm în mod egoist.

Și, prin urmare, vine din partea naturii un exercițiu foarte interesant. Este ca la școală, când i se cere cuiva să facă un exercițiu în clasă, pentru ca mai târziu, poate, să nu facă aceleași greșeli în viață.

Deci, aici trebuie să rezolvăm problema. Cum putem crea o societate integrală? Ca și în America, care practic a fost construită din toate națiunile și grupurile etnice, cum putem construi o astfel de societate, în care toţi să înțeleagă că aceasta este cea mai bună stare pentru ei? Nu numai cea mai bună posibil, ci în general, cea mai bună.

Întrebare: Sarcina este globală? Cum putem face ceva mai mult sau mai puțin unificat, din această societate, ca o singură națiune?

Răspuns: Da, în mod natural. Asta ne arată America. Vom învăța din asta.

Comentariu: Al doilea pe lista riscurilor din 2021 este o pandemie prelungită. Se crede că, pe fondul vaccinării, va exista o diviziune și mai mare a societății în bogați și săraci, reduceri de locuri de muncă, pierderea încrederii în autorități și așa mai departe.

Răspunsul meu: Cred că acest lucru ne vindecă societatea și ne dezvăluie toate miasmele. Această pandemie ne va purifica în cele din urmă.

Există iad, purgatoriu și cer. Trebuie să parcurgem totul.

Este existența noastră în această lume pe care o vom considera precum iadul, pe care încă nu îl realizăm și vrem să fim în el și să ne încălzim de la acest foc.

Purgatoriul este momentul în care vom încerca să ne curățăm de egoismul nostru, care aprinde acest foc teribil de ură, opoziție și așa mai departe. Și atunci, când vom întoarce toate acestea spre bine pentru noi toți, vom ajunge în paradis.

Întrebare: În principiu, toate acestea sunt o definiție a unui loc dureros? „Acesta este un loc dureros. Eu, virusul, am venit să vă arăt acest lucru și nu vă voi lăsa să îl părăsiți”. Da?

Răspuns: Da. Prin urmare, trebuie să privim pozitiv toate momentele dezvoltării prin care trecem și să învățăm doar cum trebuie să ne comportăm până la urmă, nu numai pentru a le atenua, adică pentru a scăpa de vreun pericol sau de o lovitură, ci astfel încât să putem conștientiza nevoia lor într-o asemenea măsură încât să îmbrăţişăm bățul care ne bate. Când vom începe să abordăm acest lucru, atunci vom deveni deja elemente cu adevărat conștiente ale dezvoltării noastre.

Întrebare: Adică, dacă realizez că ceea ce a venit este bun, iar lupta împotriva acestuia nu va fi cu ajutorul unui vaccin, ci într-un alt mod? În care?

Răspuns: Mă voi lupta doar cu mine pentru a fi un membru corect al societății. Dacă îndepărtăm umanul, virușii universali de ură, atunci toți ceilalți vor dispărea pur și simplu.

Comentariu: Al treilea risc din 2021 este lupta împotriva schimbărilor climatice, care va duce la concurență internațională.

Răspunsul meu: Schimbările climatice depind de noi, de atitudinea noastră față de natură, față de noi înșine și față de societatea umană. Din cauză că societatea umană, din păcate, se află la cel mai înalt nivel al ierarhiei: mineral, vegetal, animal și apoi natura umană.

Prin urmare, dacă descoperim interacțiunile corecte dintre noi, pe care în principiu, întreaga știință a Cabalei le abordează prin explicarea modului în care un om ar trebui să se raporteze la om, atunci vom corecta toate acestea. Nu este nimic complicat în asta, totul depinde de noi. Totul depinde de starea relației dintre noi.

Totul se decide doar la nivelul relațiilor dintre oameni.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă găseşti această „cheie de aur”? Am rezolva toate aceste riscuri dintr-o singură lovitură?

Răspuns: Depinde de oameni.

Întrebare: De ce omul este surd și nu poate auzi asta? Nici oamenii de știință, nici politicienii, nimeni.

Răspuns: Pentru că acesta este un apel al egoismului împotriva egoismului.

Comentariu: Și omul închide urechile, închide totul.

Răspunsul meu: Acest lucru necesită multă suferință și probleme, când o persoană crede că asta este, nu mai pot face nimic altceva, apoi sunt gata să ascult.

Sper că vom înceta să luptăm împotriva virusului și vom începe să luptăm cu relațiile dăunătoare dintre noi, care aduc stări în care virusul se înmulțește și ne infectează.

Din emisiunea de pe  KabTV “Ştiri cu dr. Michael Laitman” 07.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed