“Principiile superioare care garantează viaţa” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Principiile superioare care garantează viaţa

Nu numai America se destramă. Guvernul olandez a demisionat în întregime, cancelarul german Angela Merkel demisionează, guvernul italian este pe punctul de a se prăbuși, iar coronavirusul face ravagii în întreaga lume. Vaccinurile au fost deja dezvoltate, dar tulpini noi și mai infecțioase au apărut deja, răspândindu-se mai rapid și cu un număr mai mare de decese decât înainte de a exista vaccinuri. Și, cel mai rău dintre toate, trecem la o nouă fază în prăbușirea lumii vechi: de la lipsa muncii la lipsa hranei. Dacă nu ne trezim cât mai curând, ne vom trezi cu o plagă a foametei, iar oamenii vor sfărâma totul pentru o bucată de pâine pentru copiii lor.

Singura modalitate de a preveni criza care se apropie este de a reconstrui societatea în conformitate cu principii noi, non-egoiste. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să devenim altruişti, dar trebuie să înțelegem că, dacă vom continua să ne comportăm egoist unii cu alții, vom muri; atât este de simplu!

Noul principiu care trebuie să stea la baza noii societăți este conexiunea sau mai bine zis, reciprocitatea. În concluzie, reciprocitatea înseamnă că trebuie să îi tratăm pe toți, oricine ar fi aceștia, în mod egal. Trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană primește necesitățile de bază, care permit o subzistență rezonabilă. Acest principiu trebuie să depășească orice frontieră, viziune, rasă, identitate de gen, credință sau orice altă diferență între oameni.

Întrucât problema cu care se va confrunta lumea este lipsa de alimente de bază, prima și cea mai importantă expresie a conexiunii noastre trebuie să fie furnizarea de hrană suficientă tuturor. Indiferent dacă oamenii sunt comuniști, naziști sau orice altă extremă pe care ți-o poți imagina, trebuie să le oferim tuturor, fără excepție, nevoile de bază ale vieții.

Pe măsură ce încercăm să realizăm acest lucru, vom descoperi că avem nevoie de o organizație globală, generală, care să garanteze că toată lumea, în fiecare țară, primește acele elemente esențiale. În mod clar, o astfel de organizație umbrelă aduce în minte imaginea unui guvern global cu toate preocupările justificate cu privire la utilizarea excesivă a puterii. Cu toate acestea, fără coordonarea globală a producției și distribuției produselor alimentare, va apărea haos peste tot.

Era statelor naționale autosuficiente s-a încheiat. Așa cum coronavirusul s-a răspândit în întreaga lume mai repede ca un foc de paie, tot așa va continua orice criză. Fără o colaborare globală care caută cu adevărat bunăstarea tuturor, nu vom supraviețui. Și nimic nu este mai potrivit pentru a începe cooperarea noastră globală decât garantarea aprovizionării cu alimente pentru fiecare persoană de pe planetă. Acesta nu va fi încă cel mai mare test al nostru, dar va fi și baza adecvată pe care să construim noile stabilimente ale omenirii, care să satisfacă bunăstarea întregii umanități.

S-a arătat deja – și am scris și eu despre asta de mai multe ori – că fluxul aparent nesfârșit de crize sunt toate legate de atitudinea noastră unul față de celălalt și față de natură. Nenumărați oameni de știință și instituții științifice au publicat studii care leagă atitudinea noastră distructivă față de alți oameni și de întreaga natură, de prăbușirea ecosistemului nostru global. Instituțiile globale actuale sunt neputincioase; sunt niște manechine fără putere reală și poate că este doar pentru cei mai buni, deoarece reprezintă de fapt interesele țărilor lor și nu au nicio preocupare reală pentru bunăstarea umanității.

Așa cum am spus la începutul acestui articol, instituția globală care va supraveghea proiectul de furnizare de alimente nu trebuie să fie formată din altruişti. În plus, după cum știm, altruiştii sunt foarte greu de găsit în aceste zile.

În schimb, oamenii care vor conduce acest proiect vor fi cei care înțeleg că este în interesul nostru egoist să garantăm bunăstarea tuturor, altfel sistemul global se va prăbuși. Această înțelegere este imperativă și este realist să cauţi astfel de oameni.

Bineînțeles, guvernele nu vor fi fericite să cedeze nicio putere unei astfel de instituții, dar putem avea încredere în natură că-și face treaba și să-i forțăm să respecte calea grea pentru binele tuturor. Avem vremuri dificile în faţă, dar dacă înțelegem că sunt în joc viețile noastre și cum săle putem salva, poate că vom reuși.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed