Prinde capătul frânghiei care te reîntoarce la Creator

Tora, Deuternom 17:8 – 17:10: Dacă vi se va părea prea greu de judecat o cauză cu privire la un omor, la o neînțelegere sau la o lovitură care aduce ceartă în cetățile noastre, să va duceți la locul pe care Domnul, Dumnezeul vostru, îl va alege. Să intrați la preoții leviți sau la judecătorul care va fi în zilele acelea. Să-i întrebați și ei vă vor aduce la cunoștință verdictul judecății. Să faceți după cuvântul pe care vi-l vor aduce la cunoștință în locul pe care Domnul îl va alege și să aveți grijă să înfăptuiți tot ceea ce vă vor învăța.

O persoană nu poate niciodată să decidă singură cum să se poarte. Soluția problemei poate fi găsită numai pe următorul nivel: fie pe nivelul Leviților (înălțarea la Bina) sau pe nivelul Cohenilor (înălțarea la Hochma). Aceasta este singura cale prin care putem acumula putere pentru propria noastră corecție.

Este scris: “Dacă vi se va părea prea greu de judecat o cauză cu privire la un omor, la o neînțelegere sau la o lovitură…” asta vorbește despre cercetarea calităților unei persoane. Până la urmă el nu știe ce-l conduce: calitățile corecte sau incorecte sau gândurile corecte sau incorecte. Nu se știe unde se ascunde egoismul lui, cum îl incită și îi oferă un anumit tip de mită.

Prin urmare, fiecare ar trebui ca tot timpul să se ridice la un asemenea nivel, unde poate decide acțiunile și intențiile sale, cu ajutorul unui standard exterior. O forță specială este necesară pentru acest lucru: următorul nivel, înălțarea la el, acceptarea calităților și sfaturilor sale, ca să schimbe, să testeze și să subjuge o persoană. Apoi va fi sigur că merge corect.

Noi avansăm în modul acesta într-o contradicție constantă “dintre sânge și sânge, dintre ruptură și ruptura”. Cum altfel? Dacă, de la începutul creației și până la corecția deplină, omul este un egoist, apoi de fiecare dată un egoism din ce în ce mai mare îi este revelat.

Să zicem că te-ai corectat în proporție de 90%, însă procentul revelat de 91%, care trebuie corectat, este mai mare decât toate procentele anterioare. Prin urmare, nu te poți baza pe nimic și, de fiecare dată, ești într-o neînțelegere absolută, astfel că vă întrebați și vă mințiți legat de tot ceea ce vi se întâmplă.

De fiecare dată, unicul, bunul Creator, dispare complet din simțurile noastre și în locul Lui sunt o mulțime de tot felul de oameni care urăsc, trădători și câini răi. Toate acestea, din nou, trebuie legate de Creator, căci apar deoarece este o lipsă a conexiunii cu El. Adică acestea sunt calitățile care au fost create special în tine, ca tu să te apropii de Creator. Nu ai de ales!

Totul este organizat atât de uitmitor, încât tu, fără voie, conștient sau inconștient, sau ca rezultat al unor probleme mari, griji, nopți nedormite, căutări și lupte interioare cu tine însuți, într-un final, să prinzi capătul aceste franghii care te întoarce la unicitatea Creatorului și la bunătatea Lui absolută.

Astfel este modul de conștientizare – înfricoșător pe de-o parte și minunat pe de altă parte – deoarece tu ești născut la nivelul Creatorului și devii similar cu El.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cartii Eterne” 08/24/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: