Printre clădirile fără suflet

426Întrebare: În Canada, au fost efectuate studii pentru a măsura indicele fericirii. S-a dovedit că în orașele bogate în care oamenii câștigă venituri normale și au mai mult succes, nivelul fericirii este foarte scăzut. Și în orașele mici unde oamenii câștigă mai puțin, dar comunică strâns între ei, sunt mai fericiți.

Deci, relațiile umane construiesc ceea ce se numește fericire. De ce faptul că trăiește într-un oraș mare afectează negativ omul?

Răspuns: Viața de oraș ne măsoară. Când ești prins într-o cutie: vecinii de aici, vecinii de acolo, deasupra și dedesubt, simți că ești în închisoare. Este posibil să nu fim conștienți de asta, dar ne afectează subconștient.

Viața oamenilor din clădirile înalte este un domeniu vast pentru cercetare. La periferia marilor orașe, sunt construite districte întregi cu clădiri înalte de 15-20 de etaje. Sunt absolut lipsite de suflet, nu au caracteristici nici arhitecturale, nici umane. Ieși din casă și, ca un copil care a fost învârtit pe loc și este oprit brusc, la fe stai și nu înțelegți unde este casa ta.

Cred că în curând va fi o revenire.

KabTV „Conversațiile” 09.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: