Programul conexiunii cu Creatorul

961.2Cuvântul „Cabala” este explicat în moduri diferite. Una dintre semnificații este transmiterea, deoarece limba Cabala poate fi transmisă numai în conexiunea între un elev și un profesor.

Toate celelalte limbaje (Tanakh, Alakhu, Haggadah) le puteți studia singuri.

Desigur, trebuie să obțineți cărți de la generațiile anterioare, să studiați explicațiile punctelor cheie și să aveți ocazia să vă consultați cu cineva, dar nu trebuie să fiți strâns conectat cu profesorul; nu trebuie să înveți cum gândește, simte și tratează totul.

Nu ești obligat să accepți de la el sau să-i copiezi atitudinea sau viziunea asupra lumii.

Dar pentru a ajunge la limba Cabalei, trebuie să te agăți de el. La urma urmei, el este cel de sus, iar tu cel de jos.

El îți prezintă AHP-ul său, iar tu ești obligat să-l percepi ca pe ceva dezirabil în ciuda exteriorității sale care te respinge în mod deliberat, egoist.

Desigur, nu ești de acord cu profesorul, nu vrei, respingi și urăști. Dar în esență, îți arată cât de mult nu accepți spiritualul.

Trebuie să dobândești o limbă, un program, care funcționează în el, dar nu funcționează încă în tine. Încearcă să-l copiezi în tine, din exemplele care ţi le oferă.

Fără ajutorul unui profesor care se află lângă tine în aceeași lume, în aceleași organe senzoriale, pentru a pătrunde în spiritual, de a cărui atitudine față de spiritual te poți agăța, în ciuda obstacolelor externe care îți blochează capacitatea de a realiza conexiunea interioară, fără astfel de exemple, Creatorul te-ar lăsa într-o izolare completă de spiritual, fără nicio speranță.

Este imposibil să extragi spiritualitate din cărți. La urma urmei, nu poate fi atinsă de mintea pământească.

Numai cu condiția ca omul să-și anuleze egoismul și să distrugă bariera dintre sine și profesor pentru a-și vedea conținutul interior, numai cu această condiție absoarbe contemplarea spiritual, în măsura în care poate.

Și dacă ați înțeles cumva programul conexiunii profesorului cu Creatorul puteți continua; altfel nu.

Asta a spus Ari înainte de moartea sa, că doar unul dintre studenții săi, Chaim Vital putea continua să studieze Cabala, pentru că a preluat de la el elementele de bază ale limbajului și programul de conexiune cu Creatorul, în timp ce restul nu au făcut-o.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de cabala 11/10/09, Baal HaSulam “Înțelepciunea Cabalei și esența ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: