Publicul cel mai receptiv

944Întrebare: Tu ești ghidul nostru spiritual în această lume. Există vreo explicație pentru faptul că profesorul unui astfel de grup global vorbește limba rusă?

Răspuns: Faptul este că astăzi publicul vorbitor de limbă rusă este cel mai receptiv din lume, din mai multe motive.

În primul rând, majoritatea națiunii evreiești a trăit pe teritoriul Rusiei țariste și în Europa de Est, care a impregnat această zonă cu ideile sale cabaliste. Este foarte important. Cabalişti au început să fie crescuți de pământul în sine.

În al doilea rând, în timp ce înțelepciunea Cabala  a fost dezvăluită treptat începând cu secolul al XVI-lea, din timpul lui ARI care a trăit în țara Israelului, în Safed, ea s-a dezvoltat în principal în Rusia în zonele în care evreii din Lituania, Belarus și Ucraina au trăit, unde au locuit cabaliștii.

Multe cărți de Cabala, care sunt și astăzi celebre și pe care le studiem destul de des, au fost scrise în aceste locuri în secolele XVII-XIX. Deci, dintr-o perspectivă teritorială, Rusia este locul de naștere al Cabalei moderne. Este motivul pentru care o parte a națiunii evreiești, și nu numai națiunea evreiască, care a crescut acolo, percepe atât de bine înțelepciunea Cabalei și este atrasă de realizarea spiritualității.

Văd o înclinație de a studia Cabala la acești oameni și îi primesc cu căldură și mă asigur că le satisfac dorul spiritual.

Înțelepciunea Cabalei este realizarea sensului vieții și a întregii structuri a creației. Aceasta explică modul în care funcționează sistemul, cum operează el și modul în care o persoană îl poate afecta.

Deci, se pare că nu este o coincidență că vorbesc rusește. Cunosc ebraica doar în cadrul studiului înțelepciunii Cabalei, dar limba mea maternă este rusa și cred și simt în rusă. Este imposibil să mă despart de asta, deși am venit în Israel în 1974. Aceasta este soarta mea.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 02.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed