Punctul de contact cu Creatorul

Numeri 9: 6-8: Dar au fost niște oameni, care au fost necurați din pricină că se atinseseră de un mort, așa că nu puteau ține Paștele în ziua aceea. Ei s-au înfățișat înaintea lui Moise și înaintea lui Aaron. 

Și oamenii aceia au zis lui Moise: „Noi suntem necurați din pricină unui mort; de ce să fim nevoiți să nu ne aducem la vremea hotărâtă darul cuvenit Domnului în mijlocul copiilor lui Israel?” 

 Și Moise le-a răspuns: „Așteptați să văd ce va poruncește Domnul.” 

„Care au fost necurați din cauza că se atinseseră de un mort”, înseamnă conectarea – activitatea lor intern-cu dorințele lor moarte, care au că scop auto-satisfacția, și nu intenția de a dărui altora.

O persoană care se scufundă brusc în aceste dorințe, nu poate fi purificată de ele și corectată. În acest caz, nu numai că nu intră în țara lui Israel, dar nu poate avansa nici în ascensiunea să spirituală.

Și Moise le-a zis: „Așteptați să văd ce va poruncește Domnul.” Moise nu decide nimic pe cont propriu, pentru că este pur și simplu un punct în noi care tânjeste după Creator. Atunci când primește o dorintă de a dărui, trebuie să găsească contactul cu Creatorul. Spre asta se îndreaptă funcția și acțiunile lui Moise.

El este loial atât oamenilor, cât și Creatorului, deoarece el este punctul de contact dintre ele, adică dintre toate atributele necorectate și proprietatea superioară a iubirii și dăruirii.

El nu are nici un șine, și, prin urmare, este numit sclav al Domnului, după cum se spune: „Nu a fost nici un profet la fel de mare că Moise”. Cu alte cuvinte, este dăruire absolută în ambele direcții.

Din emisiunea KabTV „Secretele Cărții Eterne” 04/02/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: