Punctul din care începe viața

238.01 Iată că înainte ca emanațiile să fie emanate și creaturile să fie create, Lumina Simplă Superioară a umplut întreaga existență. (Ari, „Arborele vieții”)

Când cineva deschide o carte cabalistică pentru prima dată, aceasta îi străpunge inima.

În cele din urmă găsește răspunsul la toate căutările lui lungi, strigătele tăcute ale unei inimi sfâșiate care întrebă: „De ce trăiesc?” Se pare că totul este acolo, dar principalul lucru lipsește: sensul vieții de dragul căruia ar merita trăit.

Prin urmare, a găsi știința Cabalei înseamnă a găsi viața. Și se poate dovedi mai târziu că durează ani, poate o viață întreagă, pentru revelația reală a acestei vieți, până când omul găsește o cale, o conexiune cu o putere mai înaltă și dezvăluie Creatorul. Dar cel mai important este că știe deja ce este! Această viață are sens pentru el.

Prin urmare, când am găsit știința Cabalei, am început să scriu cărți și să vorbesc despre aceasta ori de câte ori era posibil cu oricine dorea să audă. Acest lucru continuă până astăzi și va continua pentru tot restul vieții mele. Astăzi am mii de studenți.

Care este punctul din inimă care te face să plângi când auzi povestea primei întâlniri a omului cu spiritualul? Această poveste atinge cea mai profundă dorință interioară a unui bărbat.

Pe de o parte, se bucură că și-a găsit un scop real în viață pentru a nu trăi ca un animal căruia îi pasă întotdeauna doar de existența lui. El își găsește lumina călăuzitoare și descoperă că această lume are o sursă mai înaltă, Creatorul care a creat totul și că scopul acestei vieți este să-l dezvăluie pe Creator.

Scopul creației este ca toți oamenii să se unească, să iasă din egoismul lor și să dezvăluie cea mai înaltă putere, Creatorul, și prin aceasta să-L mulțumească pe El.

Punctul din inimă este într-adevăr doar punctul de la care începe cuvântul, ca prima atingere a stiloului pe hârtie. Și atunci va exista o continuare în tot ceea ce vrem să scriem sau să înțelegem. Dar toate acestea încep cu un singur punct inițial, care nu are nici lățime, nici adâncime, nici volum; este doar începutul.

Inima noastră este o dorință uriașă care include toată realitatea. Tot ceea ce putem cuprinde, înțelege și dezvălui se află în inima noastră.

Inima nu este un concept material; nu este un mușchi care se contractă în mod constant și alimentează corpul cu sânge. Prin inimă și punctul din inimă, începem să cunoaștem adevărata realitate.

Numim Inima în știința Cabalei toate dorințele unei persoane de orice putere și formă de la zero la sută la sută. Tot ceea ce este bun și tot ceea ce este rău într-o persoană se află în inima lui.

Și printre toate dorințele, există una care se numește un punct în inimă. Acest punct este legat de ceva foarte înalt numit Creatorul. El este Cel care a creat inima prin care omul percepe toată realitatea. Dar printr-un punct din inimă, o persoană poate atinge un sentiment și o conexiune cu Creatorul său.

De aceea este atât de important pentru noi să deschidem un punct în inimă și prin el să deschidem întreaga inimă creată de Creator. Atunci vom putea înțelege și realiza de ce Creatorul a creat toate acestea. Pe această cale ajungem să-L cunoaștem și să-L înțelegem pe Creator, dezvăluind planul Său și modul în care noi înșine putem lua parte activ la el.

KabTV „Conceptele de bază în știința Cabalei” 2/6/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed