Punctul în care se află Creatorul

934Întreaga conexiune dintre noi și conexiunea noastră cu Creatorul se află în centrul grupului de zece. Centrul grupului de zece este punctul prin care Creatorul se adresează creației, locul unde este Creatorul (Bo-Re), „vino și vezi”; este locul în care Îl descoperim.

Centrul grupului de zece este locul în care se manifestă atitudinea Creatorului față de creație. Înainte de asta, Creatorul este doar un concept abstract pe care nu-l putem simți și înțelege în niciun fel. Prin urmare, centrul grupului  zece trebuie păstrat în mod constant ca un scop către care ne îndreptăm tot timpul.

Tot ce se întâmplă trebuie atribuit centrului grupului de zece zece: atât scufundarea în întuneric, cât și iluminarea cu lumină. Ca păsări care duc totul în cuib – hrană pentru pui, paie – adăugăm în mod constant în centru zeci de explicații, atât pozitive, cât și negative. Studiem ce produce distanța dintre noi (ceea ce este, de asemenea, benefic, deoarece adaugă dorința, Aviut) și cum ne putem apropia deasupra acestor obstacole construind un Masach pe ele și unindu-ne.

Și când unitatea noastră devine suficient de puternică, Creatorul se va dezvălui și va deveni clar că El a fost cel care a provocat respingerea dintre noi, separarea, toate nivelurile egoismului de la 0 la 4 și că El ne-a ajutat și să ne unim peste această separare, construind pentru noi un ecran de aceleași niveluri de la 0 la 4.

În acest contrast între egoism și puritate, vom începe să-l înțelegem pe Creator, deoarece vom avea două forme care dezvăluie conceptul „Creator” (vino și vezi). Vor fi acolo doi poli opuși – spargere și conexiune, ascundere și revelație – și putem stabili conexiunea noastră între acestea, acoperind toate păcatele cu iuibre și îl vom dezvălui pe Creator pe baza a două lucruri opuse.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabală din 29.01.2021, „Iubirea acoperă toate păcatele”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed