Punctul zero de unde începe spiritualitatea

237Omul intră în lumea spirituală și începe să-l simtă pe Creator după ce trece de punctul numit zero. Lucrează să-și subjuge dorința de a primi din ce în ce mai mult și astfel ajunge la punctul zero. Când trece de acest punct, înseamnă că se naște în lumea spirituală, în calitatea dăruirii.

Desigur, aceasta nu este o cale ușoară și simplă; aceasta este realitatea, pe care nu o înțelegem și la care se ajunge prin subjugarea egoismului față de toate obstacolele care ne stau în cale.

Acesta este motivul pentru care începutul muncii este indicat ca punctul zero. Este ca și cum omul nu există și nu are propria dorință, întrucât o anulează înaintea dorinței sale de a fi în spiritualitate, în dăruire.

Nu ne putem imagina o astfel de stare zero în care dorințele noastre sunt anulate ca și cum nu ar exista. De fapt, ele există și chiar cresc și par din ce în ce mai asertive față de o persoană. Își amintește toată viața, cu diferitele evenimente prin care a trecut. Toate acestea pentru a-i dezvălui toată dorința de a primi pe care o are.

Începe să-și examineze întreaga viață dintr-un nou punct de vedere. Rând pe rând îi apar în fața tot felul de poze, imagini și gânduri din viața lui, atitudinea lui față de ceilalți și a altora față de el și, analizându-le, ajunge la concluzia că este un zero absolut în toate și în ceea ce-i privește pe toţi ceilalţi. De fapt, acest lucru este adevărat: toată lumea este zero în raport cu ceilalți.

Numai atunci când omul trece prin toată această recunoaștere se transformă într-un embrion spiritual și începe să crească în spiritualitate, într-o manieră spirituală, cu forțe și gânduri spirituale. Toate acestea pentru că își anulează din ce în ce mai mult dorința egoistă.

Dorința rămâne și crește, începând din acest punct zero, dar lumina superioară îi dă forma lui Adam, asemănătoare Creatorului. Și în acest fel omul crește sub protecție de sus, timp de nouă luni în pântecele mamei.

Totul începe de la zero, de la anularea completă, când o persoană se întoarce constant către Creator și Îi atribuie tot mai mult succesul în anulare.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 12/30/21, “Anulându-ne în faţa prietenilor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed