Punerea impreuna a Partzufului tau

În scopul de a oferi Kli-ului libertatea de alegere, Creatorul a pus două forţe opuse în ea: recepţie şi daruire. Creaţia este în mijloc între ele ca linia a treia, ca punct de sprijin la o scară, şi decide în ce fel să se încline. Acesta este modul în care ni se da posibilitatea de a fi independenti.

Întrebare: Ce înseamnă faptul că creaţia „decide”? De fapt, atunci când ma confrunt cu o alegere între bine şi rău, voi alege întotdeauna binele.

Răspuns: Asta depinde de ceea ce consideri bine. Există două scale: adevărat versus fals, şi amar versus dulce. Creaţiei ii sunt oferite două moduri de evaluare: buna poate fi dorinţa de a primi sau dorinta de a darui, şi ambele pot fi simtite ca rele, de asemenea. Analiza se poate face prin împlinirea în vasul receptor sau prin împlinirea în vasul daruirii, în linia stânga sau in linia dreapta.

Ai două posibilităţi, fiecare conţinând mai multe trasaturi. Prin aceste trăsături incepi să aduni laolaltă imaginea atitudinii tale. Vei construi astfel singur  punerea împreună  a Partzufului tau spiritual , cu toate organele sale, tendoane, carne, oase, şi aşa mai departe. Acesta este modul prin care multele detalii pe care le ai vor trebui să se reunească într-un întreg.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/6/11, „Intelepciunea Cabalei şi Filosofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: